07.12.2016, 15:40 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Alle hunulve godt fra start ved EM

Samtlige hunulve kunne skråle med på sejrssangen efter åbningskampene ved EM

Den danske trio, norske Veronica Kristiansen og svenske Sabina Jacobsen og Linn Blohm fik en drømmestart på EM. De skandinaviske hunulve sejrede hver især i åbningskampene.

Svensk sejr i et ’gult hav’
Sabina Jacobsen, Linn Blohm og resten af det svenske mandskab var i aktion på åbningsdagen. Søndag stod det blå-gule mandskab over for Spanien i en kogende hjemmebanekulisse. De knap 8000 tilskuere dannede et gult hav, og værterne leverede en god præmiere. Sverige sænkede gæsterne 25-19. Linn Blohm scorede to mål, og Sabina Jacobsen nettede en gang.

Førstnævnte var ellers usikker til dette års EM efter at have pådraget sig et træthedsbrud i anklen. Men de sidste meldinger lyder på, at stregspilleren er fit for fight til at kæmpe om det europæiske mesterskab på hjemmebane.

Næste udfordring for Sverige er Slovenien. De to mandskaber tørner sammen tirsdag aften klokken 20.45.

Vikki og Norge sænkede Rumænien
Veronica Kristiansen spillede en nøglerolle i den norske åbningssejr over Rumænien og Eliza Buceschi. I storkampen mellem guld- og bronzevinderne fra sidste års VM vandt nordmændene mandag aften 23-21. FCM Håndbolds Veronica Kristiansen kom på scoringstavlen hele fem gange.

Torsdag klokken 18.30 møder Norge de kroatiske håndboldkvinder.

Målfarlige Jørgensen i dansk sejr
Danmarks håndboldkvinder slog mandag aften Montenegro 22-21. Og de montenegrinske spillere lærte ét dansk navn ekstra godt at kende. FCM Håndbolds Stine Jørgensen leverede hele ni scoringer og fem assist. Landsholdsanføreren var involveret i 18 ud af 22 danske mål. Med 35 sekunder igen scorede Stine Jørgensen sit fjerde straffekast ud af fire forsøg til 22-21. Det var nok til en dansk sejr i en gyser-afslutning.

To andre FCM-spillere var også i aktion for de rød-hvide. Fie Woller scorede to mål og Trine Østergaard et mål

Onsdag aften skal Danmark igen i ilden. Her møder de Ungarn som overraskende tabte til Tjekkiet mandag. Kampen mellem Danmark og Ungarn fløjtes i gang klokken 20.45 og vises på TV2.