06.07.2020, 14:00 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Herning-Ikast Håndbold

50 år med håndbold under IFS

Den runde dag markeres med jubilæumskavalkade den 30. januar næste år

Den 10. juni i år var det præcis 50 år siden, at Ikasts to håndboldklubber Ikast Skytte, Gymnastik & Idrætsforening og De unges Idræt (DUI) slog pjalterne sammen til en stor klub, som i samme forbindelse kom ind under byens store sportsklub - Ikast forenede Sportsklubber.

Klubbens bedste hold hos både damer og herrer spillede under navnet Ikast FS frem til og med sæsonen 98/99, der kulminerede med et dansk mesterskab til dameholdet i maj 1998. Derefter har holdene optrådt under navne som Ikast-Bording, Ikast-Brande, Ikast Håndbold, FCM Håndbold og nu Herning-Ikast Håndbold, men det er stadig moderklubben Ikast FS Håndbold, der er licenshaver på både dameligaholdet og herreholdet i 3. division.

På grund af coronapandemien var det ikke muligt at markere jubilæet på selve dagen, men når OL i Japan kan udsættes et helt år til sommeren 2021, kan vi vel også forsvare at udsætte markeringen af den runde dag til slutningen af januar 2021.

Det sker med en jubilæumskavalkade, der siger spar 2. I samarbejde med DHF og TV2 er det nemlig lykkedes at placere kampen Herning-Ikast vs. Viborg HK – ”The Old Firm” i dansk kvindehåndbold – på denne spilledato, og TV2 vil gøre alt, hvad der ligger i deres magt – herre-VM i Ægypten til trods – for at transmittere kampen direkte på TV2 lørdag eftermiddag.

Alle tidligere spillere på både dame- og herresiden vil blive invitereret, og der vil blive gjort en indsats for at også en række af de gamle Viborg-stjerner møder op til selve kampen og pryder tilskuerspejlet. Så man kan altså forvente et gensyn med en lille hær af tidligere Europamestre, verdensmestre og olympiske mestre i IBF Arena denne eftermiddag!

Inden kampen, som går kl. 16.00, vil der blive afholdt en formel reception i Handelsbanken Lounge på 2. sal i IBF Arena, og om aftenen er det håbet, at op mod 700 gode gamle og nuværende klubfolk sætter hinanden stævne på ISI, som særdeles beredvilligt har stillet både foredragssal, idrætshal og ikke mindst det populære og netop udvidede køkken til rådighed og dermed danner rammen om en fest af dimensioner, som formentlig vil gå over i historien.

Det tidligere Ikast-band Atlas med Thomas Rune og Peter Green i spidsen, som har optrådt til klubfester adskillige gange stiller op i fornyet udgave, og der vil blive forskellig underholdning og indslag i løbet af aftenen, som i den grad vil komme til at emme af både fest og nostalgi.

Der er nedsat et jubilæumsudvalg med en række gode garvede klubfolk, som vil tage sig af arrangementet. Tre tidligere formænd Peter O. Sørensen, Palle Høj og Bo Jensen har alle sæde i udvalget, som også tæller navne som Kirsten (Frandsen) Pedersen, Lene (Knudsen) Heiselberg, Kristine Frøsig-Andersen, Sara Hansen, Tonje Kjærgaard, Line Witt Daugaard, Dorte ”Gunni” Jensen, Jørgen Thøger Christiansen, Stefan Kristensen, Lars Kragelund, Per Egebjerg, Jens Obel og Finn Hansen. Og sidst men ikke mindst den nuværende formand for den jubilerende forening Steen Sørensen.

Det er jer som bekendt ”hans klub”, der har jubilæum, og evt. gaver ved receptionen vil 100% tilgå arbejdet med udviklingen af ungdomshåndbold i Ikast.

Den formelle indbydelse vil være klar hen over sommeren, men man kan godt allerede nu reservere plads i kalenderen den sidste lørdag i januar næste år.