06.04.2019, 21:43 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

17-årig debutant: Det var værre at sidde på bænken

En skade gav debut til Maja Edling i lørdagens EHF Cup-semifinale. De fleste nerver forsvandt, da hun kom på banen.

 

Et stærkt kæmpende midtjysk mandskab måtte lørdag se sig besejret med 20-23 af Team Esbjerg, da den første af to EHF Cup-semifinaler udspillede sig i IBF Arena.

 

Ud over det snævre nederlag måtte Herning-Ikast Håndbold også ærgre sig over, at Emma Friis udgik med en skulderskade tidligt i anden halvleg efter en hård duel mod Line Jørgensen.

 

Det gav nødtvungen debut til HIH u18’s venstrefløj, Maja Edling, der altså åbnede seniorkarrieren med knap en hel halvleg i noget så stort som en europæisk semifinale. På det tidspunkt var stillingen helt lige, 12-12.

 

- Det var ret stort, og det kriblede da en smule i kroppen. Det var en kæmpe oplevelse at få lov at prøve at være med, men jeg ærgrer mig over, at vi ikke havde de sidste procenter i en ellers tæt kamp, fortæller Maja Edling efter sin første optræden for enhjørningernes bedste mandskab.

 

Om end en skadet holdkammerat ikke var den ønskede vej til debut, var det en hjælp at blive kastet så pludseligt i kamp, som det var tilfældet, mener den blot 17-årige venstrefløj. Det tog nemlig toppen af nerverne.

 

- Der var slet ikke tid til at blive nervøs og tænke på, hvad der kunne gå galt. Det hele gik så hurtigt, og når det nu skulle være, så var det nok lettere på denne måde, hvor jeg bare kunne gå ind og spille mit spil uden at tænke for meget over det inden. Det var faktisk værre at sidde på bænken, for når man først kommer på banen, kender man det lidt bedre, siger Maja Edling, der kommer fra Bording og har en fortid i Ikast FS, FCM u16 og nu er førsteårs u18-spiller i HIH.

 

Giver mod på mere

Selv om den talentfulde venstrefløj havde styr på nerverne, erkender hun, at niveauforskellen fra ungdomsrækkerne til en europæisk semifinale på seniorplan var til at mærke.

 

- Særligt tempoet flyttes lige en tak opad. Det går hurtigere begge veje, og der er mere fart i boldomgangen. Men det var fedt at prøve at mærke, at man skal give mere for at kunne følge med de bedste. Det giver mig mod på mere, og det giver mig også motivation til at arbejde hårdt for at udvikle mig, siger Maja Edling.

 

Fløjspilleren kan allerede være med for HIH igen på onsdag, hvor holdet spiller slutspilskamp i Viborg.