14.01.2022, 19:29 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Iversen: Det kommer til at udvikle os som hold

Lørdag aften, helt præcis klokken 18.00, fløjtes opgøret mellem os og Magura Cisnadie fra Rumænien op i IBF Arena, hvor det gælder anden runde i EHF European Cup. Begge hold har fået en god start på turneringen med sejre i første runde.

Vi vandt forholdsvis sikkert på udebane over russiske Lada, mens Magura slog norske Storhamar, også her en forholdsvis sikker sejr. Vi har ikke det store kendskab til det rumænske hold, der deltager i EHF European League for første gang, og sejren over Storhamar overraskede Sarah Iversen en smule.

"Umiddelbart vurderet er det nok Lada der er det stærkeste hold af de tre andre hold i puljen, især på deres hjemmebane, men vi har da talt lidt om Magura og deres sejr over Storhamar, som jeg personligt var lidt overrasket over. Jeg troede at Storhamar ville tage den sejr, så det er jo et hold der kan noget. Vi har talt om, at vi skal stå kompakt i forsvaret, fordi de spiller lidt som Lada, og i den kamp havde vi succes med at stå tæt i fire-blokken, så det bliver en af nøglerne til sejr lørdag. Det er et rutineret hold, der godt ved, hvordan spillet skal spilles, så vi skal undgå at hoppe i deres fælder, og sørge for at spille lige så hårdt som dem, de skal ikke komme og lave numre med os", lyder det smågrinende fra Sarah Iversen, der har set frem til den periode vi er inde i med mange kampe de kommende måneder.

"Vi kan bruge de her europæiske kampe til en hel masse, fordi det giver energi på en anden måde, og det er nogen gange en fordel at have gang i to turneringer på samme tid, fordi selvom at vi får en masse kampe på kort tid, så giver det et afbræk og vi møder nogle hold, som spiller på en anden måde, end vi er bant til. Det bliver godt til os, og det kommer til at udvikle os som hold, at vi også spiller europæisk", vurderer Sarah Iversen.

Den rutinerede stregspiller ser også de lange udebaneture som en mulighed for at nørde med nogle detaljer i spillet, som man ellers ikke har tid til i dagligdagen, men som en lang tur med en flyver giver mulighed for

"Det er fint med udebaneture, fordi selvom at mange af os jo kender hinanden rigtigt godt og har spillet sammen et stykke tid, så kan man pludselig få nogle input og gå i detaljer med nogle ting, og få nørdet lidt, hvilket jeg synes er fedt og med til at udvikle os som hold"

Kampen mod Magura Cisnadie spilles klokken 18 og kan ses på TV3 Sport, og er samtidig den sidste kamp i denne omgang, der spilles uden tilskuere. Allerede på onsdag, når vi møder Randers HK i IBF Arena, må vi igen have tilskuere på tribunerne, hvilket vi glæder os til.