27.02.2020, 13:41 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Ung spilstyrer lægger på

20-årige Michala Møller får mere ansvar og flere spilleminutter som playmaker. Også forsvarsmæssigt er hun i udvikling.

 

Herning-Ikast Håndbold nappede to vigtige point til tabellen onsdag aften, da holdet hjemme tog imod EH Aalborg og sejrede med 33-27.

Så langt, så godt, men tilfredsheden var alligevel blandet hos Michala Møller, efter at holdet faldt i niveau i kampens sidste tredjedel.

- Jeg synes egentlig, at vi gjorde vores arbejde rigtig godt i de første 40 minutter, og så kom vi til at slække lidt på det, hvor vi i stedet skulle udbygge føringen. Vi var foran med 11 på et tidspunkt og vandt så med seks, men vi skal vinde større over Aalborg - især når vi egentlig spillede så fint langt hen ad vejen. Der var dog også meget godt at tage med; vi fik mange i spil, og Julie (Jensen, red.) spillede sindssygt godt i dag. Og så er vi naturligvis stadig glade for en sejr og to point, siger Michala Møller.

Styrkes i dirigentrollen
Når man deler position med Helene Fauske, der er norsk landsholdsspiller, står man sædvanligvis ikke forrest i køen til spilletid. Det ved den 20-årige playmaker godt.

Mod aalborgenserne spillede hun dog en stor rolle med masser af minutter på banen, og hun mærker, hvordan hun hele tiden lægger på sine kvaliteter i rollen som kreatør og spilfordeler.

- Mine spidskompetencer er mit skud og mine brud, og så arbejder jeg rigtig meget med at være den styrende spiller. Nogle gange kræver det, at man virkelig holder tungen lige i munden, for der hviler et stort ansvar på én i den rolle. Det er dog et ansvar, som jeg rigtig gerne vil tage; det der med at sætte spillet op, hvor skal stregen stå, hvordan skal mine backs sættes op, er stregen fri… Det er mit ansvar at få flow i spillet, og det er en læringsproces. Jeg synes, jeg er blevet bedre til den dirigentrolle, og det er noget, jeg håber at blive rigtig dygtig til i fremtiden. Der er masser af opbakning fra både holdet og træneren, og jeg har også en rigtig god sparring med Fauske, hvilket er med til at udvikle mig helt vildt, fortæller Michala Møller.

Også forsvarsmæssigt har hun lagt på. Hvor hun førhen kun deltog i angrebsspillet, får hun nu ansvar i den midtjyske defensiv.

- Mit mål er at være en tovejsspiller, og at jeg ikke skal ind og ud mellem forsvar og angreb. Jeg spiller og træner med nogle af de bedste i ligaen, og når vi har få kampe og kan træne mere intensivt, kører vi en masse mand-mand-dueller og arbejder meget taktisk med det defensive. Det er vigtigt for mig, at jeg fortsætter med at lægge på, så jeg også kan bruges i forsvaret og dermed være en mere komplet håndboldspiller, siger den unge playmaker.

Stor struktur i hverdagen
Til daglig skal hun jonglere med både skole og håndbold, og begge dele er på vej ind i en intensiv periode. Mens HTH Ligaen nærmer sig slutspillet, såvel som der for HIH’s vedkommende også er en fortsat europæisk deltagelse, står Michala Møller samtidig over for færdiggørelsen af sin gymnasieuddannelse.

Det kræver, at hverdagen sættes ekstrameget i system.

- Jeg begynder at nærme mig afslutningen på gymnasiet, og jeg skal skrive en stor opgave nu her. Der er mange bolde i luften på en gang, og det gælder om at holde tungen lige i munden, men jeg synes, at jeg har en fornuftig dialog med Mathias hele tiden, så vi kan få det hele til at gå op. Både skolen og håndbolden betyder rigtig meget for mig, og jeg vil bare så gerne afslutte 3.g rigtig godt, efter at jeg har arbejdet hårdt for det i flere år. Det er der opbakning til fra klubbens side, og jeg føler en forståelse og en respekt fra holdets side for, at jeg også går op i min skole. Det bliver dog godt at blive færdig - det glæder jeg mig til, siger den 20-årige playmaker, der er Team Danmark-elev og dermed kan få opfølgende undervisningstimer, hvis hun fx er samlet med ungdomslandsholdet eller er på europæisk udebanetur med klubben.

- Til en gymnasiefest sad jeg ude i baglokalet med en lærer og havde matematikundervisning - bare for at sætte det i perspektiv, slutter Michala Møller med et grin.

Sammen med resten af truppen rejser Michala Møller nu til Rumænien, hvor Herning-Ikast Håndbold søndag skal møde Gloria Bistrita i den første af to opgør i EHF Cup-kvartfinalen.