14.08.2018, 15:18 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Turneringsformen tæt på optimal

HIH-spillerne har arbejdet målrettet med fysikken, og det bærer nu frugt.

Arkivfoto.

 

Enhjørningene er sluppet løs på Lanzarote, hvor Club La Santa danner rammen om Herning-Ikast Håndbolds træningslejr.

I to daglige træningspas arbejdes der både spillemæssigt og fysisk, og formen er nu ved at være lige præcis dér, hvor den gerne skulle være, når HTH GO Ligaen igen står for døren om bare to uger.

“Timet og tilrettelagt,” kalder Kristian Kristensen det.

- Det ser bedre og bedre ud, og fysisk nærmer vi os den helt rette form. Man begynder langsomt at kunne se farten i bevægelserne - både løb, spring og kast. Det bliver mere eksplosivt og med mere power, og pigerne nærmer sig den tilstand, de gerne skulle være i til turneringsstart. Vi har et par spillere, der spiller med begrænsninger, men de er godt på vej, fortæller cheftræneren.

- Individuelt set arbejder spillerne vanvittigt godt hernede, og de har også spillet en enkelt kamp (sejr på 30-24 over spanske Rocas, red.), som momentvis var rigtig fin. Her kunne man også se, at vi er blevet hurtigere til at komme ud af startblokken, eksempelvis i kontradelen. Det går efter planen, og man ser en positiv effekt af vores fysiske træning med både Peter Bach, Christian Lind og hele den fysiske stab. Det begynder at bære frugt, og jeg synes, der er grund til optimisme, siger Kristian Kristensen.

Det kollektive skal finpudses
Der skal dog endnu bygges på i de spillemæssige relationer på banen. Tre af spillerne i A-truppen er således ikke med på Lanzarote.

- Vi er ikke så langt fremme i det kollektive spil, som jeg gerne ville være, og det hænger sammen med, at vi ikke har haft hele truppen samlet endnu. Jeg glæder mig til at få de sidste spillere med ind her i løbet af de næste 14 dage, således at vi kan få finpudset det kollektive, lyder det fra cheftræneren.

Michala Møller og Emilie Steffensen er til u18-VM, mens Trine Troelsen er blevet hjemme i Danmark, hvor hun kan passe sin datter, som kom til verden for godt to måneder siden.

- Formmæssigt er hun stærkt på vej, og vi regner med at have hende til rådighed til kamp tre i turneringen. Hun er tilbage i træningshallen allerede i næste uge, fortæller Kristian Kristensen.

Mandag har Herning-Ikast Håndbold fællestræning med TTH Holstebro, og onsdag den 22. august er der for første gang i sæsonen noget på spil for holdet, når Ajax København tager imod i Santander Cup. Herefter har HIH-pigerne - i samarbejde med Sportstar College - træningslejr hjemme i Ikast, hvor svenske IK Sävehof kommer på besøg. Den 29. august er der så ligaopstart på hjemmebane imod Aarhus United.