28.01.2020, 18:43 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Tryk fra tribunerne kan gøre forskellen

Publikum kan hjælpe med at tippe marginalerne til midtjysk side i onsdagens topopgør mod Odense. Madsen appellerer til fansene om at lave larm.

På månedsdagen for det seneste indbyrdes møde, hvor Herning-Ikast Håndbold gav fynboerne en ordentlig overhaling i pokalfinalen og løftede trofæet, står enhjørningerne nu atter over for Odense Håndbolds stjernebesatte mandskab.

Med finalesejren i frisk erindring samt midtjyske sejre i de tre forudgående opgør ligger det psykologiske overtag hos HIH-spillerne, mener Mathias Madsen.

- Det synes jeg klart, man godt kan sige. Det har ikke kun været fire sejre - det har været fire forholdsvist sikre sejre. Selv om de på papiret er bedre spiller for spiller, så er det et hold, der står rigtig godt til os rent taktisk. Odense burde generelt set præstere bedre, end de gør, når man ser på det mandskab, de har, men de kan opnå et rigtig højt topniveau, når de rammer deres fulde potentiale, og det er så op til os at holde dem fra at nå det onsdag aften, siger cheftræneren for Herning-Ikast Håndbold.

Kulissen kan flytte marginalerne i tæt affære
I tabellen ligger de to hold side om side, og i onsdagens dyst skal man da heller ikke regne med at se lige så stor forskel på de to hold, som man så det i Santander Final4-finalen. Mathias Madsen forventer et tæt opgør og en modstander, der er sulten efter revanche.

- Først og fremmest er det jo en topkamp, og dertil er jeg sikker på, at Odense føler, at de har revanche til gode for deres smertefulde nederlag i pokalfinalen. Det gav os et kæmpe selvtillidsboost, at vi kunne være så overlegne mod alle deres store stjerner, og med fire sejre i træk ved vi, at vi kan spille op med dem. Når det er sagt, er det en ny kamp, hvor stillingen fra start er 0-0.

- Det bliver formentlig en tæt kamp, hvor det handler om at have marginalerne på sin side; dommerkendelserne skal vippe den rette vej, og så skal man ikke mindst have den rigtige kynisme, når det skal afgøres. Med publikums hjælp kan vi forhåbentlig tippe marginalerne over til os, så jeg håber, at mange vil komme i IBF Arena til et vaskeægte topbrag og hjælpe os med at lægge tryk på Odense og pres på de to i sort, når kendelserne ikke går vores vej. Trykket fra tribunerne kan gøre forskellen, så vi håber, at publikum vil smide hæmningerne lidt og være med til at skabe den kulisse, der kan bringe os til sejr, lyder det fra Mathias Madsen.

Der er kampstart onsdag aften kl. 20:30, og du kan enten se med på TV Sport eller - endnu bedre - købe billet via knappen nedenfor og komme i IBF Arena til en stærk håndboldoplevelse.

>> KØB BILLET >>