19.02.2020, 20:37 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Trods flot comeback: HIH taber i Aarhus

Herning-Ikast Håndbold kom tilbage fra 19-13 men tabte til slut.

 

Grundspillet i HTH Ligaen nærmer sig så småt sin afslutning, og 21. spillerunde stod for Herning-Ikast Håndbolds vedkommende i Aarhus. Her jagtede holdet to point mod Aarhus United, der inden opgøret lå på den slutspilsgivende ottendeplads, blot tre point foran NFH’s niendeplads - og dermed også havde vigtige point på spil i jagten på at forblive i top 8.

HIH’erne åbnede på to mål af Stine Skogrand og ét af Tonje Løseth og fik således en god start ved at gå fra 1-0 til 1-3. Godt nok fik hjemmeholdet udlignet, men endnu engang slog Madsens mandskab et hul på to mål. En smart aflevering tværs over feltet fra Skogrand til en fri Naja Nissen Kristensen skabte fløjspillerens scoring til 3-5.

Generelt havde enhjørningerne dog svært ved at komme igennem United-forsvaret, og efter et keeperskifte fra Thörn til Persson fik hjemmeholdet også gang i redningerne, når endelig chancen kom. Det lod aarhusianerne komme på omgangshøjde; Charlotte Lund Mikkelsen udlignede HIH-føringen til 7-7 efter små tyve minutter, og et par minutter senere lagde Mathilde Neesgaard bolden ind bag Sabine Englert til 8-7.

Selv om Julie Jensen tæskede den ind til 8-8 efter 24 minutter, lå overtaget hos Aarhus-klubben halvlegen ud. 12-10 var stillingen ved pausen.

Efter sidebyttet forsøgte det midtjyske trænerteam sig med Jessica Ryde på mål, og svenskeren måtte som det første se Celine Lundbye sætte bolden forbi sig til 13-10.

Udeholdet prøvede også med syv mod seks i angrebsspillet, men fortsat skulle spillerne kæmpe hårdt for hver eneste scoring. Alt imens udbyggede Aarhus United bag Ryde, der ikke blev noteret for en redning, før Sabine Englert kom tilbage på kassen. Her var stillingen 18-12, og med knap 40 minutter spillet var presset ved at være mere end stort på midtjyderne.

Det blev også til 19-13, men på et gennembrud af Jeanett Kristiansen og en kontra af Cecilie Brandt var HIH pludselig kun nede med tre, da kampen var tre kvarter gammel. Men muligheden for minus to blev misset, og øjeblikke senere stod der 21-17.

Enhjørningerne var dog ikke færdige, og med godt ni minutter igen reducerede Cecilie Brandt til 21-19 på en kontra. På et godt hug gjorde Jeanett Kristiansen det til 21-20, og comebacket blev fuldendt af Sarah Iversen, der både scorede til 21-21 og 22-22. Her var der blot fem minutter tilbage, og der var altså lagt op til en sand gyserafslutning i Hal 1 i Ceres Park.

Selv om momentum var midtjysk, var det aarhusianske hjemmehold dog skarpere i den absolutte slutfase. Det endte 26-23 til Aarhus United, der dermed lægger sig op på syvendepladsen. Randers HK har dog en kamp til gode i forhold til sine østjyske konkurrenter. Herning-Ikast Håndbold ligger på en delt femteplads.
 

Stillinger undervejs:
1-3, 3-3, 3-5, 8-7, 9-9, 11-9, 12-10 (pause), 13-10, 16-11, 18-12, 19-16, 21-17, 21-21, 26-23 (slut)

SE KAMPFAKTA