07.08.2019, 16:17 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Testsejr og glædelige gensyn

Tre spillere var tilbage for HIH, da holdet tirsdag slog TTH i en træningskamp

Stine Skogrand var tirsdag i kamp for første gang siden sin fødsel.

 

Efter sidste uges testsejr over Allan Heines franske Nantes skulle Herning-Ikast Håndbold op mod liga- og lokalrivalerne fra TTH Holstebro.

Testkampen stod i Gråkjær Arena, hvor enhjørningerne kunne tage fra som vindere efter cifrene 21-24.

En god defensiv grundlagde sejren, fortæller cheftræner Mathias Madsen.

- Det var en fin træningskamp, hvor vi spiller en rigtig god første halvleg og skaber et pauseforspring på 9-14, særligt gennem godt forsvarsspil og nogle fine kontramål. TTH kom lidt tæt på i anden halvleg, men vi fik lukket dem ned igen. Præstationen bar præg af, at vi ikke rigtig har trænet angrebsspil endnu, men det var forventeligt. Nu tager vi til La Santa på træningslejr, og så begynder vi for alvor at kigge på offensiven, lyder det fra Mathias Madsen.

HIH var uden Helene Fauske og Jeanett Kristiansen, der dog begge ventes tilbage inden for de næste dage.

“Det er den kultur, vi skal stå for”
Med igen var til gengæld tre andre ansigter, og særligt én af de tilbagevendte spillere efterlod et stort indtryk hos cheftræneren.

- Det var dejligt at have ‘Mich’ (Michala Møller, red.) og Emilie (Steffensen, red.) tilbage, efter de har været af sted til EM. Det så rigtig positivt ud. For første gang siden oktober sidste år havde vi desuden Stine Skogrand med, og hendes fysiske formåen var virkelig inspirerende. Hun gav den fuld gas og lignede ikke én, der fødte for tre måneder siden, så det var rigtig fedt at have hende tilbage. Man kan kun løfte på hatten af hendes indsats og træningsflid, og det sender et stærkt signal både udadtil og internt i truppen. Det er den kultur, vi skal stå for i Herning-Ikast Håndbold, slutter Mathias Madsen.

Herning-Ikast Håndbold åbner sæsonen den 23. august med pokalkampen ude mod Horsens.