29.08.2018, 21:30 | Af: Jakob Engelst Nørgaard | Foto: Jens Anton Nordestgaard

Storsejr i sæsonpremieren

Sejren kom aldrig i fare, da Herning-Ikast Håndbold vandt 32-21 over Aarhus United

Et enkelt kig på lystavlen konstaterer, at sæsonpremieren på hjemmebane mod Aarhus United ikke kunne gå meget bedre, end tilfældet var her til aften. Det udsagn er cheftræner Kristian Kristensen enig i:

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Vi spiller godt, og der er god harmoni. Det kan alle i hallen se. Jeg er glad for, at vi kommer ud til vores første kamp med det nye logo foran hjemmepublikum og viser, at vi vil det her, siger Kristian Kristensen.

Gæsterne fra Aarhus United blev sat på plads allerede i kampens indledning, hvor Herning-Ikast Håndbold tidligt kom foran med 4-1. Aarhus United måtte tage anden timeout ved stillingen 7-2 til enhjørningerne på hjemmebane i IBF Arena. Føringen blev blot endnu større ved pausen, hvor stillingen var 20-11 til hjemmeholdet.

- Vi får sat vores aftryk på spillet ved at stå fast som klipper nede i forsvaret og ødelægge deres spil. Fremad banen får vi lavet nogle gode løb, og vi viser vores vilje til at komme ud over stepperne. Vi får sat flotte angreb op med krydsløb, og det er generelt solidt håndværk, og det gør mig glad, siger Kristian Kristensen.

- Modstanderne må tage deres anden timeout efter 11 minutter, hvor der står 7-2, og det siger jo lidt om, at vi har gjort noget rigtigt, siger cheftræneren.

I anden halvleg tegnede der sig det samme mønster. Herning-Ikast Håndbold fik vist det nye logo frem ved at køre en sikker sejr hjem på cruise control i anden halvleg, som også blev vundet med to mål. Det samlede resultat blev dermed 32-21 til Herning-Ikast Håndbold.

- Jeg er glad for, at vi vinder begge halvlege. Vi skifter en del ud i anden halvleg, og der kommer et par udvisninger, som bryder flowet, men vi gør arbejdet færdigt i anden halvleg, siger Kristian Kristensen.

Trine Troelsen, Louise Burgaard, Michala Møller og Emilie Steffensen var alle tilbage i aktion i aftenens kamp, hvor de hver især fik cirka et kvarters spilletid.

- Det er en kamp, hvor jeg vil rose kollektivet. Vi spiller godt sammen, og vi får vist den attitude, som vi gerne vil komme med. Begge målvogtere gør det godt, og jeg er tilfreds med hele holdet, siger Kristian Kristensen.

- Der kommer to kampe mod to hold, der på papiret er favoritter. Men størrelsen på sejren i aften er underordnet. Det er præstationen, jeg måler på, og den er mere end godkendt. Vi spiller rigtig godt, og vi kommer med et godt udtryk. Det giver selvtillid, og vi føler os endnu bedre rustet til de kommende kampe.

Herning-Ikast Håndbold spiller næste kamp ude mod Esbjerg lørdag den 1. september klokken 15.00, og næste hjemmekamp er mod Odense onsdag den 5. september klokken 18.30.

Målscorere for Herning-Ikast Håndbold:
Helene Fauske 8, 
Tonje Løseth 6, 
Emma Friis 5, 
Louise Burgaard 3, 
Anne Mette Pedersen 2, 
Mathilde Bjerregaard 2, 
Sarah Iversen 2, 
Stine Skogrand 2, 
Trine Troelsen 1, 
Annika Jakobsen 1