21.05.2019, 21:35 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: hamistolen

Stærk slutspurt rakte ikke

HIH kæmpede forbilledligt uden Fauske og ‘AM’, men med 19-20 er finaleserien afgjort. Herning-Ikast Håndbold får DM-sølv.

I en proppet IBF Arena, hvor der med 2.739 tilskuere blev sat sæsonrekord, var Herning-Ikast Håndbold tvunget til at vinde kamp to i finaleserien om danmarksmesterskabet, hvis ikke medaljefordelingen skulle afgøres denne tirsdag aften.

Det åbnede målfattigt, hvilket blev kendetegnende for opgøret. Efter fem minutter tog HIH timeout ved stillingen 0-1, og først derefter fik holdet gang i målscoringen, da Emma Friis omsatte en returbold fra Louise Burgaards afbrænder til 1-1.

HIH tog sin første føring med Sarah Iversens stregtræffer til 3-2, men for mange fejl og afbrændere lod Team Esbjerg tage føringen tilbage ved Vilde Ingstads mål til 4-5. Et flot hug fra distancen af Helene Fauske bragte balance på tavlen, men i en tæt og intens første halvleg var det alligevel Team Esbjerg, der hele tiden var en my foran. Dog sørgede stærk fight i særdeleshed for, at enhjørningerne i hele første halvleg holdt sig inden for en afstand af to mål.

Desværre var scoringen noget af det sidste, man så til Helene Fauske. Den norske playmaker udgik kort efter med en knæskade og måtte modtage behandling i omklædningsrummet. En bet at miste én af sine bedste tidligt i et finaleopgør, hvor også Anne Mette Pedersen måtte sidde over.

Vilde Ingstad gjorde det til 8-10 efter Mathilde Bjerregaards anden udvisning, og Tonje Løseth blev ligeledes sendt ud, førend holdkammeratens udvisning overhovedet var udløbet. Det betød svære omstændigheder for HIH’erne, der dog krigede sig til en pausestilling på 9-11.

Jessica Ryde var mellem stængerne fra anden halvlegs begyndelse, og hun åbnede med fire redninger, herunder et straffe. Selv svenskerens gode start kunne dog ikke forhindre esbjergenserne i langsomt at slå hul.

Fight og indstilling slækkede midtjyderne ikke på, men med færre offensive muligheder blev også åbningerne og afslutningerne færre, og når de kom, savnede de ofte kvalitet over for en vågen Sandra Toft. Med godt ti minutter tilbage kom Marit Jacobsen til afslutning fra fløjen, og hendes scoring til 13-18 betød, at Herning-Ikast Håndbold skulle levere en slutspurt af dimensioner mod de vestjyske favoritter for at trække guldduellen ud i en afgørende kamp tre. Det lykkedes ikke, om end det var tæt på.

Nogle gange må man blot anerkende kvalitet, og det besidder Team Esbjerg i den grad. Til gengæld fik enhjørningerne demonstreret kampånden til det sidste, og med fantastisk fight formåede de at bevare spændingen helt indtil sekunder før tid. Her glippede muligheden for en udligning til 20-20, og så var det for sent at lave to.

Efter 19-20 i finaleseriens anden kamp er Team Esbjerg dermed danske mestre. Fra Herning-Ikast Håndbolds side skal der lyde et stort tillykke - og tak for kampen!
 

Stillinger undervejs:
0-1, 3-2, 4-5, 5-5, 5-7, 8-9, 9-11 (pause), 10-11, 10-15, 12-16, 14-19, 19-20 (slut)

Målscorere for HIH:
Tonje Løseth 3, Annika Jakobsen 3, Helene Fauske 3, Trine Troelsen 3, Michala Møller 2, Louise Burgaard 2, Sarah Iversen 1, Emma Friis 1, Julie Gantzel 1

Tilskuere:
2.739 i IBF Arena (sæsonrekord)