10.04.2019, 20:31 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Stærk slutspilssejr på ærkerivalernes hjemmebane

Herning-Ikast Håndbold var bedst hele vejen og tog to overbevisende point i Viborg.

Arkivfoto.

 

 

Der var pres på både hjemme- og udeholdet for at sejre i onsdagens slutsspilskamp mellem Viborg HK og Herning-Ikast Håndbold. Begge hold var uden for den eftertragtede, semifinalegivende top to, så point på kontoen var et must, hvis ikke håbet om at forlænge sæsonen med minimum to spændende kampe skulle svinde gevaldigt ind.

 

HIH var uden Emma Friis, der fik slået skulderen af led i lørdagens EHF Cup-semifinale mod Team Esbjerg. I hendes sted var der comeback til Mie Augustesen, der for nylig genoptog træningen efter en længere skadespause, og den rutinerede fløjspiller fik hurtigt vist, at hun ikke har glemt, hvor målet står.

 

I en kontra efter godt ti minutter omsatte hun til 6-8, efter at enhjørningerne havde vendt en lidt sløj start til føring og kontrol. Føringen blev yderligere udbygget af to nordmænd, Fauske og Løseth, og for første gang i en lille håndfuld kampe var der både flow og effektivitet i angrebsspillet, mens defensiven langt hen ad vejen opretholdt sit vanlige, høje niveau.

 

Efter 21 minutter blev det 8-12, da Sabine Englert krydrede sin fremragende keeperpræstation på dagen - hun stod på 49 % - med en ren scoring i tomt mål fra egen ende. Et halvt minut senere gjorde Helene Fauske hende kunsten efter, og så stod der plus fem til HIH.

 

En redning af Englert sendte Annika Jakobsen af sted i en kontra, der kastede højrefløjens første af i alt fire scoringer af sig, og i en ny kontra var det tilbagevendte Mie Augustesen, der stak af sted sammen med Mathilde Bjerregaard. Det lignede endnu en kontrascoring, men i stedet vrikkede Augustesen om og måtte forlade banen. Ind kom Michala Møller som lappeløsning, og playmakeren scorede til pausestillingen 12-18 fra en spids vinkel.

 

Anden halvleg åbnede med en stærk stregscoring af Sarah Iversen, mens dommerne viftede med armen for passivt spil. 12-19.

 

En arm i vejret blev samtidig noget af det sidste, kampen så til dommer Martin Gjeding. Han måtte udgå med en fiberskade i låret, hvorfor opgøret måtte spilles færdig med én dommer, Mads Hansen.

 

Efter den lettere bizarre situation aftog gæsternes momentum støt og roligt, uden at viborgenserne dog på noget tidspunkt for alvor fik lov at tage over og nærme sig omgangshøjde. Tættest på var de ved 19-23, før Maja Edling - der debuterede i lørdagens EHF Cup-semifinale - scorede fra en svær, svær vinkel, efter hun havde nået et langt udkast fra Sabine Englert. Den bare 17-årige venstrefløj var kommet på banen to minutter forinden.

 

Atter kom overtaget på HIH-hænder. Løseth fulgte op med en straffescoring, og da Sarah Iversen lobbede bolden ind til 19-26, netop som uret ramte 50 spillede minutter, lignede det afgørelsen.

 

En lillebitte livline tilfaldt Viborg, da både Burgaard og Bjerregaard blev udvist for Herning-Ikast med blot ét minuts mellemrum, men et stærkt kæmpende udehold klarede uafgjort i den dobbelte undertalsperiode samt i det efterfølgende minuts undertal.

 

Det sluttede 21-28 på arvefjendernes hjemmebane, og dermed kan Herning-Ikast Håndbold nu spille sig matematisk sikkert i semifinalen med en sejr hjemme over Aarhus United i næste slutspilskamp. Forinden venter EHF Cup-semifinale nummer to mod Team Esbjerg.

 

Stillinger undervejs:
2-0, 2-2, 3-4, 6-10, 8-13, 10-14, 11-17, 12-18 (pause), 12-19, 16-22, 19-23, 19-27, 21-28 (slut)

 

Målscorere for HIH:

Sarah Iversen 5, Tonje Løseth 5, Annika Jakobsen 4, Helene Fauske 4, Louise Burgaard 3, Trine Troelsen 2, Mie Augustesen 2, Maja Edling 1, Michala Møller 1, Sabine Englert 1

 

Tilskuere:
1.701 i Vibocold Arena, Viborg