05.09.2018, 20:34 | Af: Jan Skjødt Østergaard Pedersen | Foto: Hamistolen Photography

Snævert nederlag mod Odense Håndbold

Herning-Ikast Håndbold led sæsonens første nederlag på hjemmebane efter en intens fight

Der var på forhånd lagt op til et spændende opgør, da Herning-Ikast Håndbold bød titelbejlerne fra Odense Håndbold op til dans.

Det fynske mandskab, med de tidligere FCM-profiler Stine Jørgensen og Trine Østergaard på holdkortet, gik ubesejret indtil aftenens opgør i IBF Arena, men den stime ville Kristian Kristensens tropper gerne bryde.

Enhjørninge er normalvis kendt for at være venligtsindede, men der var ikke meget der tydede på, at de lokale lilla enhjørninge ville tage imod gæsterne med åbne arme.
Der var nemlig ild i øjnene på HIH-spillerne fra kampens start og holdet virkede topmotiverede fra første fløjt.

Herning-Ikast Håndbold kom efter 5 minutters spil foran med 3-1, men med tre scoringer i træk af landsholdsbacken Mette Tranborg, så var gæsterne pludselig i front med ét enkelt mål.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage, hvor holdene skiftedes til at have føringen.

Efter 30 minutters spil var stillingen 8-9 i gæsternes favør.

I anden halvleg var mønsteret det samme og det virkede til, at der var en ond stemning mellem de to mandskaber. Efter 40 minutters spil kom Herning-Ikast foran med 14-13, men med en scoring af Kathrine Heindahl og to af Mette Tranborg, så var gæsterne pludselig foran med to.

Efter 48 minutter spil fik hjemmeholdets forsvarsspecialist Mathilde Bjerregaard sin tredje 2-minutters udvisning og blev derfor vist det røde kort, efter et slag til hovedet på Odense-holdets Mie Højlund.

Med to minutters spil tilbage af kampen, ved stillingen 16-17 til gæsterne, havde Herning-Ikast Håndbold muligheden for at udligne, men desværre blev bolden kastet væk.

I stedet scorede Nadia Offendal til 16-18, som også blev kampens resultat. Jan Pytlicks tropper kunne derfor rejse hjem med to point i bagagen.

Herning-Ikast Håndbold skal i aktion igen på søndag, når de på udebane krydser klinger med Randers HK på udebane. Opgøret spilles i Arena Randers klokken 16.00.

Kampen i tal:

Herning-Ikast Håndbold - Odense Håndbold 16-18 (8-9)

Målscorere for Herning-Ikast Håndbold: Helene Fauske 7, Anne Mette Pedersen 3, Stine Skogrand 3, Tonje Løseth 2 og Mathilde Bjerregaard 1

Målscorere for Odense Håndbold: Mette Tranborg 6, Nadia Offendal 3, Stine Jørgensen 3, Kathrine Heindahl 3, Sara Hald 1, Jessica Quintino 1, Freja Cohrt 1

Stillinger undervejs: 2-1, 3-3, 6-7, 8-9, 10-11, 14-13, 15-16, 16-18

Udvisninger:
Herning-Ikast Håndbold: 4
Odense Håndbold: 2