04.02.2020, 18:31 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Små favoritter på svær udebane

Onsdag mødes Herning-Ikast og Nykøbing Falster på sidstnævntes stærke hjemmebane. Mathias Madsen vil have to point med hjem til det midtjyske.

 

Pointjagten i HTH Ligaen fortsætter for Herning-Ikast Håndbold onsdag aften.

Her skal enhjørningerne på besøg hos Nykøbing Falster Håndboldklub, som overraskende er at finde lige under slutspilspladserne. Det er der dog en god forklaring på.

- Tabellen lyver lidt om Falster, for de fik en rigtig skidt start på sæsonen, mens de havde mange spillere ude. Det har givet dem et pointmæssigt efterslæb, som stadig følger dem, selv om de spillemæssigt er kommet langt bedre med. Nu kan de stille fuldt hold igen, og blandt andet med sine 13 mål ude mod Viborg virker det til, at Johanna Westberg er ved at være tilbage på det niveau, vi kendte hende for, før hun blev gravid. Det har gjort en forskel for Falster og givet dem nogle flere dimensioner i spillet, så hende skal vi være skarpe på, fortæller Mathias Madsen.

Cheftræneren for HIH pointerer, at det - med otte runder tilbage af grundspillet - begynder at spidse til for falstringerne i jagten på en plads i slutspillet. Den faktor skal hans egne spillere være forberedt på, da det kan få betydning for opgøret.

- Jeg synes jo, at de er ved at være presset, når man kigger på stillingen. De er to point efter Randers og er dårligere indbyrdes, så de har ikke råd til at tabe mange flere point i de sidste kampe, hvis de skal nå med i slutspillet. Og kigger man på deres slutprogram kontra slutprogrammet hos blandt andre Randers, Silkeborg-Voel og Aarhus, så er der ved at være stort pres på dem. Det skal vi have med i betragtning, for det kan godt betyde, at de kommer ud som lyn og torden, så vi skal være forberedt på at modstå et stormløb, siger midtjydernes cheftræner.

Små favoritter på svær udebane
Nykøbing Falster Håndboldklub er historisk set et stærkt hjemmehold og er kendt for at have Danmarks nok mest entusiastiske tilhængere på kvindesiden. Efter at have sparet lidt på sit bedste mandskab i søndagens EHF Cup-kamp mod Storhamar i Norge, påtager Mathias Madsen sig dog en forsigtig favoritrolle mod falstringerne.

- Det er en kamp, som vi skal vinde, og i mine øjne er vi da også små favoritter, men heller ikke mere end det. Der venter os et meget svært opgør, og vi ved, at vi skal over til en rigtig stærk hjemmebane, hvor der altid er tryk på stemningen og stor opbakning til hjemmeholdet. Set i forhold til kampen mod Storhamar, hvor vi sparede ressourcer og spillede lidt bredere end sædvanligvis, stiller vi dog langt stærkere; vi kommer med fuldt hold til Falster. Det er vigtigt, for vi har brug for, at alle mand er toptunede, hvis vi skal vinde ude over NFH, slutter Mathias Madsen.

Opgøret spilles onsdag aften kl. 18:30 i Lånlet Arena i Nykøbing Falster.