31.03.2019, 17:12 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Slutspilssejr i nervepirrende drama

Herning-Ikast Håndbold besejrede Viborg HK i en tæt affære.

Arkivfoto.

 

 

Søndagens slutspilsopgør i IBF Arena var ikke for folk med dårlige nerver, hvad end tilhørsforholdet var grønt eller lyngfarvet. Samtlige 60 minutter var præget af mere rå fight end poleret håndboldspil, og de skiftende føringer oversteg aldrig mere end tre mål i et opgør, hvor meget var på spil for begge hold. Således var HIH presset til sejr efter torsdagens åbningsnederlag i Aarhus, mens viborgenserne kunne spille sig i en yderst favorabel position, hvis holdet formåede at vinde for anden kamp i træk som undertippet.

 

Den absolutte start var god for hjemmeholdet. Helene Fauske omsatte et straffekast, og Sabine Englert scorede fra eget mål i tomt Viborg-mål til 2-0. Udvisninger til Louise Burgaard og Sarah Iversen var dog med til at give hjemmeholdet en urytmisk åbning, og med fire scoringer i træk gik gæsterne fra 5-2 til 5-6.

 

Knap midtvejs i halvlegen fik HIH-pigerne overhånden på ny. Fauske udlignede til 6-6, og Sabine Englert krydrede en fin halvleg med at nappe Ann Grete Nørgaards straffe i en presset periode. Både spillet og to tre-målsføringer undervejs var lovende, men med en pausestilling på 11-10 og en spillemæssigt blandet fornøjelse var også fornemmelsen blandet ved halvtid.

 

Enhjørningerne åbnede anden halvleg godt og havde muligheden for et hul på 14-10, men flere missede muligheder - heriblandt en dobbeltchance til Anne Mette Pedersen og Emma Friis i en kontra - var med til atter at lukke udeholdet ind i opgøret. Efter 38 minutter stod der 14-13.

 

Sabine Englert havde en god dag mellem de midtjyske stænger og pillede atter et straffe, efter Helene Fauske kort forinden havde nettet til 15-13. Men hullet kunne hendes mandskab stadig ikke slå på en offensivt træg dag, og i stedet kunne Kristina Jørgensen reducere afstanden til ét mål og stillingen til 19-18.

 

En hammer fra Louise Burgaard - højrebackens sjette scoring - skabte dog lidt tiltrængt afstand på tavlen. 21-18 efter 52 minutter var begyndende tegning til en afgørelse, men spændingen var langt fra forbi. Englert klarede endnu en strafferedning, men en uforstående arena måtte se dommerparret fløjte for endnu et straffekast med det samme, da de to holds spillere sloges om returbolden. Carin Strömberg tog over for Ann Grete Nørgaard og hamrede bolden forbi Sabine Englert til 21-20 med næsten fire minutter endnu at spille i.

 

Herning-Ikast satsede offensivt i det efterfølgende angreb. Ud røg den tyske keeper, og Julie Gantzel blev skubbet ind som ekstra streg. Godt set af trænerteamet, for netop Gantzel bragte sig fri og scorede til 22-20. Atter syntes man, at det lignede en lille afgørelse, men nej.

 

Viborg HK fik sit sjette straffekast i opgøret, men denne gang sendte Carin Strömberg bolden over Englerts mål. I den anden endte fandt Sarah Iversen en åbning til 23-20 og lukkede opgøret med blot et minuts tid tilbage på tavlen.

 

Herning-Ikast Håndbold er tilbage på vindersporet og er på tavlen i Slutspilspulje 2.

 

Stillinger undervejs:
2-0, 2-2, 5-2, 5-6, 7-6, 7-7, 10-7, 11-10 (pause), 13-10, 14-13, 16-14, 19-18, 21-18, 21-20, 23-20, 23-22 (slut)

 

Målscorere, HIH:
Helene Fauske 8, Louise Burgaard 6, Sarah Iversen 3, Anne Mette Pedersen 2, Emma Friis 2, Sabine Englert 1, Julie Gantzel 1

 

Tilskuere:
1.936 i IBF Arena

 

Kampens HIH-spiller:
Sabine Englert