03.04.2019, 23:08 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Sen skuffelse i slutspillet

Herning-Ikast Håndbold led nederlag i slutsekunderne i et opgør, der kunne have tippet begge veje.

 

En bitter afslutning på en stærk krig fra enhjørningernes side. 60 minutters forsvarsmæssig disciplin og intens fight bragte en tæt affære, som i de sidste øjeblikke endte i ingenting.

 

Onsdag aften havde holdet besøg af Team Esbjerg i slutspillets tredje opgør. Et opgør, hvor vestjyderne periodevis var et skridt foran, men hvor det midtjyske hjemmehold på intet tidspunkt slap grebet i gæsterne. I den afsluttende fase af anden halvleg havde holdet sågar flere muligheder for at bringe sig foran, men det blev ved den gentagne jagt på udligninger og den første føring i opgøret.

 

Den største forskel var effektiviteten, der allerede fra kampens åbning kneb for HIH. Omvendt var gæsterne skarpe, når chancen bød sig - også selv om Sabine Englert åbnede med flere redninger. Hurtigt var Team Esbjerg foran med to, men tre norske træffere - to af Løseth og én af Fauske - skabte balance til 3-3.

 

Den manglende effektivitet blev udstillet af en midtjysk scoringspause på ti minutter. Denne blev dog brudt med to hurtige stregscoringer af Julie Gantzel, der netop havde erstattet Sarah Iversen. Da Burgaard brød igennem til sin første scoring, var afstanden reduceret fra fire mål til blot 7-8, men esbjergenserne udbyggede atter føringen til 7-10 med pausen lige rundt om hjørnet. En stærk afslutning på første halvleg bød dog på to HIH-reduceringer i undertal og dermed tætte 9-10 ved pausen.

 

Trods et par tre-målsføringer til udeholdet blev anden halvleg endnu tættere. Først brændte Sarah Iversen en fri kontra, hvorefter Sabine Englert - der sluttede på 49 % i redninger - nappede et straffekast fra Kristina Liscevic. Da Tonje Løseth scorede til 10-10 i den anden ende, var det fuldstændig åbent og med flere føringsmuligheder til Herning-Ikast.

 

Efter tre missede HIH-chancer for 14-14 kunne Team Esbjerg i stedet bringe sig foran med 14-17 oven på flere kendelser, som størstedelen af de 1.586 i hallen ikke var enige i. Men atter fastholdt midtjyderne grebet trods modgangen, og på gennembrud af Løseth, langskud af Fauske og en kontra af Friis blev 14-17 til 17-17 med 12 minutter igen.

 

En VAR-kendelse sendte Mathilde Bjerregaard ud i to minutter ved 17-18 og lagde pres på hjemmeholdet, men Anne Mette Pedersen udlignede til 18-18 fra fløjen med syv minutter tilbage. Herefter havde Herning-Ikast Håndbold flere muligheder for at tage føringen og lægge maksimalt pres på gæsterne, men hver gang smed enhjørningerne muligheden og skulle i stedet hente. Det gjorde de med Louise Burgaards hammer af en udligning til 19-19 med mindre end fem minutter tilbage, mens der blev bidt negle på de fleste sæder i IBF Arena.

 

To minutter før tid omsatte Estavana Polman til 19-20 på et straffekast, og da HIH’erne missede muligheden for 20-20 med blot et halvt minut igen, måtte holdet gå all-in på boldjagt over hele banen. I samme øjeblik, som haluret ramte 60 minutter, lukkede Line Jørgensen til 19-21.

 

I aftenens andet opgør i Slutspilspulje 2 vandt Aarhus United i Viborg. Det betyder, at stillingen, efter halvdelen af runderne nu er afgjort, hedder seks point til Team Esbjerg, fire til Aarhus United, tre til Herning-Ikast Håndbold og to til Viborg HK.

 

Stillinger undervejs:
0-2, 2-3, 4-8, 7-8, 7-10, 9-10 (pause), 10-10, 12-14, 13-14, 14-17, 17-17, 18-19, 19-19, 19-21 (slut)

 

Målscorere for HIH:
Tonje Løseth 6, Helene Fauske 4, Louise Burgaard 3, Julie Gantzel 2, Emma Friis 2, Anne Mette Pedersen 1, Sarah Iversen 1

 

Kampens HIH-spiller:

Sabine Englert