03.09.2019, 22:11 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Sejr i Horsens: “En rigtig god angrebskamp”

HIH-pigerne vandt med ni mål i tirsdagens liga-away.

 

Lørdag åbnede HTH Ligaen for Herning-Ikast Håndbolds vedkommende, da midtjyderne storsejrede med hele 30-16 hjemme mod Ajax København.

Allerede denne tirsdag aften var holdet i aktion på ny, da oprykkerne fra Horsens Håndbold Elite tog imod. Blot elleve dage var der gået, siden de to mandskaber senest krydsede klinger på selv samme halgulv, da Herning-Ikast Håndbold spillede sig sikkert videre i Santander Cup med en sejr på 29-18 - og også denne gang kunne Mathias Madsen og spillerne rejse fra Forum Horsens med en stensikker sejr i bagagen.

Helt fra begyndelsen stod der HIH på opgøret, der endte 23-32.

- Samtlige spillere var fuldstændig klar til at spille den her kamp. Vi havde talt lidt om, at vi skulle forsøge at lægge et lidt større pres fra start, så vi ikke ville åbne haltende, som vi har gjort i de første to kampe. Vi kom ind med fuld koncentration fra start og var foran 6-2 efter ni minutter, hvilket var med til at give en god ro. Derfra sad vi på resten af første halvleg og var foran med 15-8 ved pausen, fortæller Mathias Madsen efter sejren i det østjyske.

Særligt offensiven var han tilfreds med.

- Vi skabte rigtig mange chancer. Vi endte med at have 47 skud på mål, og selv om Horsens’ keepere havde otte redninger flere til sammen end vores, vandt vi alligevel sikkert. Det viser, at vi har spillet en rigtig, rigtig god angrebskamp, lyder det fra cheftræneren, der havde en enkelt spiller at fremhæve i den ellers stærke holdindsats.

- Tonje Løseth skal have et ekstra skulderklap. I anførerrollen går hun virkelig forrest og tager ansvar, og det har været med til at løfte hendes spil til et niveau, hvor hun laver meget, meget få fejl. Det er en fornøjelse, slutter Mathias Madsen.

Herning-Ikast-spillerne skal i kamp igen om en uge, når holdet møder Silkeborg-Voel KFUM på udebane tirsdag den 10. september.

SE KAMPFAKTA