26.02.2019, 21:29 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Sejr i det midtjyske lokalbrag

Med HIH’s ottende ligasejr på stribe slog holdet Silkeborg-Voel med 24-21.

Sabine Englert viste klassen tirsdag aften og blev fortjent kåret til bedste HIH'er.

 

 

Tirsdag aften bød på håndbolddyst mellem midtjyske lokalrivaler, da Herning-Ikast Håndbold tog imod Silkeborg-Voel KFUM i IBF Arena. Som i enhver god duel mellem rivaler blev der både givet og taget, og tæt var det også i flere perioder.

 

Set over hele opgøret var Herning-Ikast-spillerne dog et skridt foran, men i indledningen var det ikke tilfældet. Kristian Kristensen forlangte timeout allerede efter syv et halvt minut. Herefter trak Tonje Løseth en udvisning på Camilla Fangel samtidig med sin reducering til 3-4, før Sabine Englert udlignede fra eget mål kort efter - ekstra krydderi til tyskerens åbning med flere gode redninger. Efter et lille kvarters spil kunne Sarah Iversen omsætte en kontra til føring og endnu en udvisning til gæsterne, og da Michala Møller og to gange Helene Fauske fulgte op, gik HIH fra 2-4 til 8-4 og holdt Silkeborg-Voel på en scoringspause på næsten et kvarter. Et par unødvendige udvisninger til værterne tog lidt gas af ballonen, men holdet kunne alligevel gå til pause med en føring på 10-8.

 

Efter halvlegssnakken var det tydeligt, at Kristian Kristensen og hans mandskab ikke var tilfredse med præstationen i første halvleg. De lillaklædte kom buldrende, og mindre end fire minutter inde i anden halvleg omsatte Annika Jakobsen et forsøg fra en spids vinkel til 14-8 med et lækkert lob. Silkeborg-Voel-bænken smed et tidligt timeout-kort.

 

Herefter kom gæsterne dog også bedre med i kampen, og Hege Wahlquist bragte spændingen tilbage, da hun reducerede til 15-12. Samtidig måtte hjemmeholdet vinke farvel til Sarah Iversen, der måtte udgå. Emma Friis’ kvikke opsnapning og solokontra gav en scoring og lidt luft, men stadig kunne HIH’erne ikke slå det helt afgørende hul. Med ti minutter tilbage stod der 18-15 på tavlen, før Tonje Løseth udbyggede til plus fire med sin femte scoring.

 

Udeholdet snuste til omgangshøjde et par gange i slutfasen, men Sabine Englert i særdeleshed fortsatte klassen og lukkede stærkt af. Tyskeren stod på 42 % og endte fortjent med at løbe med titlen som kampens bedste HIH-spiller.

 

I anden halvleg var Tonje Løseth flere gange trådt i karakter og gået forrest, og meget passende var det da også nordmanden, der lukkede til 24-21 i de døende sekunder. Dermed henter Herning-Ikast Håndbold sin ottende ligasejr på stribe.

 

Allerede på fredag er enhjørningene atter i kamp, når kroatiske Podravka gæster IBF Arena i EHF Cup-kvartfinalen.

 

Stillinger undervejs:
1-0, 2-4, 8-4, 10-8 (pause), 14-8, 14-10, 15-12, 17-12, 18-15, 19-17, 21-18, 24-21 (slut)

 

Målscorere for HIH:

Tonje Løseth 7, Helene Fauske 6, Sarah Iversen 2, Emma Friis 2, Annika Jakobsen 2, Louise Burgaard 2, Sabine Englert 1, Trine Troelsen 1, Michala Møller 1

 

Tilskuere:
1.423 i IBF Arena