11.02.2020, 15:12 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Sanserne er skærpet før TTH-kamp

Revanchetørsten fra søndagens store nederlag mod russiske Lada “kommer til at gå hårdt ud over” lokalrivalerne, siger Mathias Madsen.

Onsdag aften spiller Herning-Ikast Håndbold 20. runde af HTH Ligaen-sæsonen. Her kommer TTH Holstebro på besøg i IBF Arena, og for Mathias Madsen er det en ‘must win’-kamp.

- Det er en kamp, der skal vindes - det er der ingen tvivl om. De har svinget rigtig meget og har fået nogle ordentlige lussinger på det seneste, blandt andet da de tabte med 19 mål hjemme mod Viborg. Samtidig har vi slået dem forholdsvis sikkert i Gråkjær Arena to gange i denne sæson, og derfor skal vi sætte os benhårdt på dem på hjemmebane, fortæller HIH-træneren om opgøret mod rækkens nummer 11.

Trods favoritværdigheden og 14 points forskel på de to mandskaber har han dog respekt for gæsterne og særligt det offensive forsvarsspil, de praktiserer.

- De dækker rigtig fint op i et meget offensivt forsvar, så vi skal forholde os til, at de kommer langt op på banen, når vi er i angreb. Derfor bliver det aldrig noget kønt håndboldspil, når vi møder Holstebro, men vi skal være dygtige til at komme i fart på vores dueller, hvor vi er fysisk stærkere end dem - hvilket netop er grunden til, at de kommer så højt. Defensivt skal vi dække lige så godt op, som vi har gjort mod dem de seneste gange; de har haft svært ved at score mål mod os, og sådan skulle det gerne blive igen. Jeg kunne forestille mig, at de kommer til at spille syv mod seks rigtig meget, så det skal vi også forberede os på, siger Mathias Madsen.

Garanti for fuld fokus
Herning-Ikast Håndbolds ellers så sejrsvante kvinder har tabt de seneste fire kampe i træk, men selv om det lyder nedslående for selvtilliden, tør Mathias Madsen næsten godt forsikre om, at det kommer til at give et positivt udslag mod TTH’erne.

- Oven på den seneste tids præstationer handler det nu om, at vi sikrer pladsen i slutspillet. Det starter med to point mod TTH, hvilket også vil bringe os tilbage på vindersporet, som vi trænger til at genfinde. Vi skal vinde hjemme over TTH, og det gør vi også, for vi er et langt bedre hold end dem. Når man har oplevet en blamage som den, vi havde mod Lada den anden dag, så er det desuden med til at skærpe alle sanser, og der kommer ekstra tænding på alle elementer af forberedelsen. Spillerne ved, at det kræver 100 % nu, så der kommer ikke en Herning-Ikast-pige på banen, som ikke er fuldt fokuseret. Det kommer til at gå hårdt ud over Holstebro, slutter cheftræneren for Herning-Ikast Håndbold.

Første fløjt i onsdagens opgør i IBF Arena lyder kl. 19:30.