21.04.2019, 15:08 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Ressourcerne skal doseres i “gratis” kamp

Mandagens opgør mod Team Esbjerg kan ikke ændre på topstillingen i Slutspilspulje 2, og derfor vil HIH-trænerne bruge den som forberedelse til semifinalerne.

Herning-Ikast Håndbold er i DM-semifinalen.

Det står sikkert efter en sejr over Aarhus United på hele 31-19, som kom i land i femte ud af seks spillerunder af slutspillet. Enhjørningerne har nu tre point ned til aarhusianerne og kan ikke længere indhentes på den avancementgivende andenplads.

Sikkert er det dog også, Team Esbjerg ikke længere kan indhentes på førstepladsen, da vestjyderne slog Viborg i samme runde og nu har tre point ned til HIH.

Med de to topplaceringer fikseret kan opgøret i Blue Water Dokken bruges forberedende.

- En del af forklaringen bag vores succes i denne sæson er, at vi har været dygtige til at dosere arbejdskravene til spillerne igennem sæsonen. Derfor har vi været rimelig forskånet for skader. Men det klart, at der er nogle, som vi har trukket store veksler på, og som vi kan få en positiv effekt ved at skåne lidt. Eftersom resultatet mod Team Esbjerg ikke har megen betydning, skal vi tage denne prioritering med ind til opgøret, få fordelt spilletiden godt og få sparet nogle vigtige ressourcer, så vi kan give os selv de bedst mulige forudsætninger forud for DM-semifinalerne, fortæller Kristian Kristensen og understreger, at der ikke bliver tale om 60 minutter med kun reserver og ungdomsspillere på banen.

- Alle kommer med på holdkortet, Emma Friis undtaget. Der er ikke noget galt, men hun har som bekendt netop været ude med en skulderskade, og vi vil ikke forcere noget med hende. Det handler om, at vi allerede er begyndt på at bygge op til semifinalen og forberede os på Odense, og det er dét, vi skal bruge Esbjerg-kampen på, så vi kan stå knivskarpt på lørdag. Det kan vi, fordi vi har været dygtige nok til at spille os i semi’en en kamp før tid, siger cheftræneren videre.

Mental robusthed
Det var Langfredag, at semifinalepladsen blev sikret med storsejren over den direkte konkurrent til andenpladsen. Præstationen - at nå blandt de fire bedste i HTH Ligaen - synes ikke mindre for Kristian Kristensen, efter at han har fået kampen lidt på afstand.

- Kæmpe cadeau, først og fremmest til spillerne. Det er dem, der har rendt rundt inde på banen i en smal udgave. Vi har vist igennem hele sæsonen, at når vi virkelig har haft stolen for døren, så har vi været i stand til at etablere en mental tilstand og et spil, som har bragt os over de bump, der har været på vejen. I slutspilskampen i Viborg var vi allerede dømt ude, men vi tog totalt kontrol over kampen. EHF Cup-kampene i både Valcea og Podravka - hvor vi kom ned til et enormt tryk - og kampen forleden mod Aarhus er også eksempler. Vi blev treer i grundspillet, og nu skal vi spille om medaljer. Det er imponerende, og pigerne fortjener kæmpe kredit for deres mentale robusthed, lyder det fra Kristian Kristensen.

Stab, frivillige og tilskuere har også andel i succesen
Roserne rækker dog længere end blot til halgulvet.

- Jeg må virkelig også rose staben omkring holdet, både trænere, sundhedsstab med flere, og der er også masser af frivillige samt folk i administrationen, som alle udfører et enormt stykke arbejde bag kulissen. Hver og én har de deres andel i, at vi lykkes. Forleden spillede vi desuden i en fyldt hal, og det er også med til at give et løft. Tilskuerne var til stede i kampen, og når kulissen lever, kan spillerne virkelig mærke det. Det var vildt fedt. Fuld smadder fra tilskuerrækkerne kan blive dét, der giver os det sidste i en semifinale, slutter HIH-cheftræneren.

Mandagens slutspilsopgør i Esbjerg fløjtes i gang kl. 16:00.