03.03.2020, 11:27 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Offensiven skal lykkes i svær udekamp

Onsdag aften er Herning-Ikast Håndbold gæster hos København Håndbold, der er ligaens andetmest scorende hold. Madsen satser på en stærk HIH-offensiv og et godt kontraspil.

 

Søndag tog Herning-Ikast Håndbold en fornem udesejr i Rumænien i den første halvdel af EHF Cup-kvartfinalen, hvilket efterlader Mathias Madsen og pigerne med gode chancer for at spille sig i semifinalen. Mandag satte holdet returkurs mod Danmark, og denne tirsdag bruges på taktisk træning; onsdag aften gæster HIH nemlig København Håndbold i HTH Ligaen.

Selv om holdet tager til København med en europæisk udebanetur i benene, tager de også til hovedstaden med selvtillid.

- Vores anden halvleg i Rumænien har givet os en rigtig positiv oplevelse med. Vi scorede 19 mål, og det viser, at vi har dækket godt op og løbet en god kontra, som især var det område, hvor vi fik lagt ekstra tryk på dem. Dertil er vi bare i bedre fysisk form end Gloria, men den fordel kommer vi ikke til at have mod København, der fysisk er rigtig, rigtig stærke, lyder det fra Mathias Madsen.

Ud over en god fysik kan københavnerne mønstre en række rigtig dygtige profiler, der blandt andre tæller den tidligere HIH-streg, Linn Blohm. Og så har hovedstadsklubben et stærkt kollektiv, mener Madsen.

- De har et rigtig godt sammentømret hold. Det er flot, hvad Claus (Mogensen, red.) har fået ud af det mandskab i år. De spiller smalt, men de har været forskånet for skader på de centrale positioner med spillere som Linn Blohm, Mia Rej og Larissa Nusser, som er nogle af de spillere, der har trukket meget store læs for dem - og har gjort det rigtig godt, siger HIH-træneren, der videre sætter ord på, hvad der skal lykkes for ham og hans mandskab, hvis de skal vende hjem til det midtjyske med et udbytte.

- København spiller i højt tempo, og man skal gerne op at lave 28-29 mål mod dem for at have en mulighed for at vinde, for de laver rigtig mange mål i gennemsnit. Da vi mødte dem på hjemmebane i oktober måned lavede vi kun 22 mål, og da savnede vi en skadet Fauske. Hende kan vi bringe i spil denne gang, og det er klart, at når vi kan bringe vores offensive leder og styrmand, er det med til at styrke vores angrebsspil. Vi skal være dygtige til at løbe kontra og hente en del mål på den konto, men samtidig skal vi undgå at smide for mange bolde væk, som København kan løbe på den anden vej. Kontrafasen er deres stærkeste våben, konstaterer den midtjyske træner.

Selv om københavnernes hjemmebane ikke ligefrem er det letteste sted at hente en udesejr, skal der gerne tilføjes to tiltrængte point til kontoen efter onsdagens opgør.

- Top fire er ude af vores hænder, men vi skulle gerne blive nummer fem her i grundspillet. Det er dét, vi nu går benhårdt efter. Derudover trænger vi til at få en sejr på udebane i den danske liga, hvor vi senest har været i Nykøbing Falster og i Aarhus og har tabt. Det bliver et svært opgør, men den tiltrængte sejr kunne meget passende komme onsdag. Selv om vi kommer fra en længere rejse, synes jeg, at vi ser friske ud, og som altid glæder vi os meget til at spille, slutter Mathias Madsen.

Der er kampstart i Frederiksberg-Hallerne onsdag aften kl. 18:30.