10.09.2019, 21:45 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Nederlag i lokalbraget

Silkeborg-Voel var bedst i tirsdagens dyst i JYSK arena.

Arkivfoto.

 

Lad det allerede nu være sagt, at det ikke var Herning-Ikast Håndbolds aften på lokalrivalernes hjemmebane.

En svær affære åbnede ellers kortvarigt rigtig godt for gæsteholdet. Halvandet minut var der spillet, da Jessica Ryde reddede en fri kontra fra Hege Bakken Wahlquist, og i den anden ende var der snart udlignet af Jeanett Kristiansen og hugget en føring i kassen af Helene Fauske. Så langt, så godt.

Hjemmeholdet fik dog hurtigt tag i opgøret på ny, og på to straffekast af Jane Schumacher blev det til 3-3. Tre lynhurtige og skarpe omstillinger senere hed den 6-3 - efter bare ni minutter.

HIH kom tilbage på omgangshøjde med 6-5 og 7-6, men det sidste bid i lokalrivalerne kunne enhjørningerne ikke lykkes med at få. I stedet begyndte værterne atter at slå hul, og ved stillingen 10-6, hvor spillet ikke fungerede i hverken den ene eller den anden ende, måtte Mathias Madsen smide timeout-kortet for første gang.

På banen havde de lillaklædte dog stadig svært ved at komme igennem, og i målet fik Jessica Ryde fortsat ikke fat. Sabine Englert fik chancen i stedet, men tyskeren var prisgivet på de mange giftige kontraløb, der gav silkeborgenserne langt overvægten af deres scoringer. Efter 27 minutter scorede Jane Schumacher sit foreløbigt sjette mål - til stillingen 15-8 og alvorlige miner på udeholdets trænerbænk.

Med tre scoringer i træk lysnede det pludseligt for HIH’erne, der så ud til at kunne gå til pause med 15-11, men på et straffekast efter pausefløjtet kunne Jane Schumacher udbygge til 16-11.

Også i begyndelsen af anden halvleg havde gæsterne fint fat og kom hurtigt på minus tre, men udsigten til at indhente Silkeborg-Voel-føringen blev ødelagt af to scoringer på få sekunder. 22-17 stod der efter 37 minutter, og Herning-Ikast Håndbold havde igen en lang og sej bakke at bestige - som blot skulle blive længere og sejere, som halvlegen gik.

På en tirsdag aften, hvor HIH slet ikke ramte dagen, var de midtjyske rivaler både oplagte og skarpe. Kortvarigt var der tegning til et overraskende comeback ved chancen for reducering til minus tre, men fejlene vedblev, mens comebacket udeblev. Det endte 35-26 i JYSK arena, og dermed lider Herning-Ikast Håndbold sæsonens første nederlag.
 

Stillinger undervejs:
2-3, 6-3, 6-5, 7-6, 11-6, 15-8, 15-11, 16-11 (pause), 18-14, 19-16, 21-16, 26-18, 27-23, 29-24, 31-25, 35-26 (slut) 

 

SE KAMPFAKTA