07.01.2020, 13:14 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Madsen: Skal kunne håndtere favoritværdigheden

Cheftræneren kræver fuldt udbytte i onsdagens ligaopgør mod Horsens.

 

Efter søndagens sejrrige åbning på EHF Cup-gruppespillet er Herning-Ikast Håndbold allerede i aktion igen denne onsdag, hvor sølvvinderne gæstes af Horsens Håndbold Elite.

Oprykkerne ligger sidst i HTH Ligaen med to point efter 14 kampe, og selv om Mathias Madsen ikke vil undervurdere gæsterne, skal de sendes tomhændede hjem.

- Kravet er to point, og meget mere er der faktisk ikke at sige på den front. Vi er store favoritter, og vi skal kunne håndtere den favoritværdighed bedre, end vi kunne mod Ajax. Hvis vi kan spille lige så koncentreret, som vi gjorde mod Storhamar, så ser det rigtig, rigtig fint ud, indleder HIH-cheftræneren kort og klart.

I det europæiske møde med nordmændene blev hele bænken brugt flittigt, og særligt unge spillere som Michala Møller og Emilie Steffensen imponerede i bagkæden. Mathias Madsen håber at kunne benytte sig af truppens bredde endnu engang i opgøret mod Horsens.

- Chancen skal de nok få (breddespillerne, red.), men det kræver, at de griber den og spiller op til deres niveau. Der er ingen gratis spilletid på vores hold, men hvis de leverer på samme måde, som de gjorde mod Storhamar, så skal de nok få deres minutter. I søndags var jeg meget, meget tilfreds med de unge spillere, og de var virkelig med til at toppe holdet, da vi satte dem ind, siger Madsen.

Selv om cheftræneren for Herning-Ikast Håndbold ser sit mandskab som store favoritter til onsdagens opgør, mener han, at Horsens-holdet er bedre end den kurs mod en retur til 1. Division, som klubben har for øjeblikket.

- Der er mange faktorer, som gør, at de ikke har leveret bedre, tror jeg. De har været igennem en turbulent tid dernede og har haft en del uro i baglandet, som nok har været med til at lægge et pres på spillerne. Samtidig har de været ramt af flere skader, og så blev først deres assistenttræner fyret og siden deres cheftræner lige pludselig. Der er flere omstændigheder, der har spillet ind både på og uden for banen, og det gør det ikke lettere at vinde kampe, selv om man har et godt spillermateriale, slutter Mathias Madsen.

Onsdagens opgør i IBF Arena fløjtes i gang kl. 19:30.

KØB BILLET