19.02.2020, 22:07 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Madsen: Kan ikke blive klog på årsagen

Herning-Ikast Håndbold forpassede muligheden for at fuldende et ellers suverænt comeback i Aarhus med to point | Allerede torsdag spiller HIH pokalkamp.

 

Fra nedtur til optur til nedtur igen. Således kan man meget kort opsummere Herning-Ikast Håndbolds aften i Ceres Park, hvor holdet gæstede Aarhus United.

Et flot comeback midt i anden halvleg, hvor holdet hentede en aarhusiansk føring på seks mål, blev formøblet i de sidste fem minutter. 22-22 blev til 26-23 og en tomhændet hjemtur, men det burde have været en bustur med 16 glade spillere og to point i bagagen, mener træner Mathias Madsen. Han savnede fokus i de sidste minutter.

- Jeg synes, der var en skræmmende mangel på fokus i vores defensiv i slutfasen. Vi får en skidt start på anden halvleg men kæmper os tilbage (fra 18-12 og 19-13 til 21-21 og 22-22, red.), og at vi så - al respekt for Aarhus - defensivt ikke kan holde vand i de sidste ti minutter, det forstår jeg ikke. Vi stod med den mest rutinerede garde inde i midten, men desværre lavede de fejl på fejl. Rent taktisk var der ellers ikke nogle uvante elementer, så jeg kan ikke helt blive klog på årsagen. Sikkert er det i hvert fald, at vi skal have løftet vores spil, for det her var ikke acceptabelt, fortæller Mathias Madsen efter nederlaget.

Allerede torsdag aften skal holdet atter spille i Aarhus. Her er det dog Christiansbjerg Håndboldklub fra 3. division, der tager imod i Santander Cup. Et opgør, der på én gang kommer både ubelejligt og belejligt for pokalmestrene.

- Lige nu er det naturligvis ikke sjovt at skulle spille pokalkamp i morgen, når det gik sådan i dag, men når man kommer ud til en lille klub, der glæder sig, så er man forpligtet til at tage den professionelle mine på og bidrage til en god oplevelse. Forhåbentlig kan vi også bruge kampen positivt til at få lettet stemningen, inden vi skal tilbage til hård træning og grundig forberedelse, slutter en skuffet og ærgerlig cheftræner for HIH.

Torsdagens pokalopgør spilles kl. 19:30 i Christiansbjerghallen.