05.02.2020, 21:32 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Madsen: Ikke dygtige nok til at score mål

HIH slog et lille hul i anden halvleg, men herefter havde holdet besvær med at finde netmaskerne og tabte med to i Nykøbing Falster.

Efter en skidt første halvleg på Falster slog Herning-Ikast Håndbold tilbage efter pausen.

Sidste sæsons sølvvindere skabte et lille hul med 17-19, men herefter kom der stilstand i én af spillets selvsagt vigtigste facetter: målscoringen.

Både i etableret angrebsspil samt på tomt mål, når Nykøbing Falster Håndboldklub spillede syv mod seks, glippede scoringerne. Det blev fatalt for resultatet i en kamp, hvor enhjørningerne ellers holdt værterne nede på 24 mål. Cheftræner for Herning-Ikast Håndbold, Mathias Madsen, savnede en rigtig skytte.

- Resultatet ved pausen (15-14, red.) løj lidt, for vi var dårlige på vores afleveringer, og vores returløb blev svært, når vi smed boldene væk. Vi var heldige med kun at være nede med én. I anden halvleg lagde vi godt ud og førte 19-17 efter ti minutter, og forsvaret var langt bedre end i første halvleg. Det så lovende ud, men derfra havde vi meget svært ved at score mål. Det var vi ikke dygtige nok til i dag, og vi savnede skytten på holdet, indleder Mathias Madsen med hentydning til Jeanett Kristiansen, som fortsat er ude.

Efter nederlaget på 24-22 erkender en ærlig HIH-træner, at holdet ikke kommer til at nå den indledende målsætning om top 4 i ligaens grundspil. Nu handler det om definitivt at sikre top 8 i et tæt felt af bejlere til slutspilspladserne.

- Vi er skuffede, for vi ville gerne have været i top 4, når grundspillet er ovre. Nu må vi efterhånden erkende, at det skib er sejlet, og i stedet må vi sørge for, at slutspilspladsen ikke kommer i fare. Det gør ondt at sige, men vi bliver også nødt til at være realistiske omkring situationen, lyder det fra Mathias Madsen.

Før bussen ruller retur mod det midtjyske har han dog overskud til en lille ros til onsdagens modstander, NFH.

- Falster stillede fuldt hold for første gang i sæsonen, og det var naturligvis med til at gøre, at de havde mere at komme med i dag end længe. De spillede en god kamp samtidig med, at vi ikke ramte niveau, og det skal man, hvis man vil have noget med herfra. Det var noget skidt, slutter en ærgerlig træner.

Mathias Madsen og Herning-Ikast Håndbold kan dog få lidt oprejsning på søndag, hvor holdet tager imod Lada i EHF Cup-gruppespillets sjette og sidste runde. HIH er allerede sikre på en kvartfinaleplads, men point mod russerne vil tilmed sikre førstepladsen i Gruppe D.
 

SE KAMPFAKTA