14.03.2019, 13:37 | Af: Louise Ø. Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen: Vores øjne er rettet mod næste mål

Med gårsdagens sejr over NFH har holdet opnået første delmål, og øjnene er allerede rettet mod næste mål - en semifinaleplads

Med en 24-22 sejr over NFH på hjemmebane i IBF Arena onsdag aften, kunne cheftræner Kristian Kristensen og resten af holdet juble over den 10. ligasejr på stribe.
En sejr som i høj grad blev skabt i defensiven.

-Vi kommer rigtig godt i gang defensivt, og vi sikrer derigennem, at NFH ikke får mulighed for at løbe fra os. Selvom vi selv har svært ved at åbne op for deres forsvar i de første 10-12 minutter.

Efter tolv minutter af kampen stod der 4-3 til hjemmeholdet, og de to hold fulgtes tæt ad i resten af første halvleg. Herning-Ikast Håndbold gik til pause med en etmålsføring, 12-11.

-Det blev en meget lige kamp. Vi har mange brændte skud på ellers åbne chancer, specielt i første halvleg. Det betyder også, at vi kun fører med en enkelt pind ved pausen, selvom vi havde en stor chance kort før pausen.

-I anden halvleg formår vi at fastholde den stærke defensiv. Jessica Ryde har nogle vigtige redninger, og hun fortjener stor ros – hun står en rigtig god 2. halvleg. Hun ender med en redningsprocent på lige knap 50% i kampen.
Offensivt får vi samtidig bedre styr på deres forsvar, og vi får slået et hul på 3 mål.

-Vi er inde i en rigtig god stime med 10 sejre i 10. ligakampe, hvilket har sikret os en 3. plads i grundspillet.
Nu ser vi frem mod et altid spændende slutspil, hvor vi forhåbentlig kan fastholde den gode form, som vi har vist siden nytår, erklærer Kristian Kristensen.

Inden det går løs i slutspillet, venter der dog først en landholdspause. Her har Herning-Ikast Håndbold fire spillere afsted, Louise Burgaard og Sarah Iversen skal samles med det danske landshold, Jessica Ryde med det svenske og Helene Fauske med det norske.

-Nu venter der os små 2 ugers ligapause, her har vi mulighed for at få trænet igennem efter en periode siden nytår, hvor vi stort set har haft 2 kampe om ugen i hele perioden.

Landsholdspausen giver også tid til at få rettet fokus mod nye mål.

-3. pladsen i grundspillet, sammenholdt med at vi har spillet os i EHF Cup semifinalen, betyder, at vi har overgået de forventninger, vi havde sat til dette tidspunkt i sæsonen. Vi havde i første omgang et mål om at ende i top-4 i grundspillet, og det er stærkt arbejde af holdet, at vi så spiller os til en 3. plads.

-Nu sætter vi os nogle nye mål – i første omgang er målet en semifinale, slutter Kristian Kristensen.

Onsdagens sejr over Nykøbing F. Håndbold betyder, at Herning-Ikast Håndbold indtager 3. pladsen i HTH Ligaens grundspil, og ender i slutspilspulje 2 med Team Esbjerg, Aarhus United og Viborg HK.
Og mens det helt store puslespil er i gang på kontoret, så kan cheftræneren se frem mod den kommende landsholdspause inden det for alvor går løs, når slutspillet fløjtes i gang på udebane mod Aarhus United.