27.04.2019, 20:43 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen om overraskelse: Troede på det hele tiden

HIH overraskede med en sejr i Odense i den første DM-semifinale.

 

Et stort resultat kom i hus for Herning-Ikast Håndbold lørdag eftermiddag. På udebane mod HTH Ligaens grundspilsvindere, Odense Håndbold, tog holdet sejren i det første semifinaleopgør og har dermed sikret sig gode kort på hånden, før kamp to spilles på onsdag.

Enhjørningerne overkom en tung start på kampen og tog i stedet styringen, og i en presset periode i anden halvleg var billedet det samme. Det vidner om moral, siger Kristian Kristensen.

- Vi fik en svær åbning og var nede 8-3, men efter en justering af forsvaret fik vi langt bedre fat. Vi holder dem på et minimum af scoringer og laver selv 13 mål frem til pausen. Det vidner om moral, at vi får vendt skuden på den måde, og selv i vores dårlige periode i anden halvleg, hvor tingene ikke går vores vej, formår vi at holde hovederne kolde, indtil vi får fat igen, fortæller cheftræneren, der erkender, at den glædelige sejr over DM-favoritterne var uventet, selv om troen på et godt resultat levede.

- Det var en pæn overraskelse, må vi erkende. Men det var heller ikke mere overraskende for os end, at vi hele tiden havde troen på, at vi kunne tage til Odense og vinde. Der var meget flot spil fra vores side, og der er mange, der træder i karakter i begge ender og i forskellige faser af kampen. Vores attitude og mentalitet viste sig stærk, og pigerne hankede virkelig op i sig selv, siger Kristian Kristensen.

Overraskelsen afføder forventningspres
Med det første stik i land kan midtjyderne ikke længere gemme sig bag rollen som underdogs. Det stiller et større krav til den mentale håndtering af returopgøret.

- Vi ved godt, at forventningspresset stiger, når nu man har vundet på udebane. Klassehold skal kunne tage de forventningstryk, der kommer, så det pres må vi leve med og forsøge at håndtere bedst muligt. Samtidig er presset også en del større på Odense nu, det er klart. Det er en 50:50-kamp på onsdag i Ikast, og så må vi se, om vi kan gøre det færdigt. Men man må også huske, at det altså er en klassemodstander, vi er oppe imod, understreger cheftræneren for HIH.

Håber på stor opbakning
Sejr eller blot remis i onsdagens dyst i Ikast vil sende Herning-Ikast Håndbold i DM-finalen, og derfor håber Kristian Kristensen og spillerne på mest mulig opbakning i IBF Arena. Tilskuernes støtte og tryk kan blive afgørende.

- Vi skal have så mange som muligt til at komme og bakke op, for det her kan blive rigtig stort. Vi havde en fantastisk opbakning hjemme mod Aarhus, hvilket var med til at bære os frem i opgøret, og det vil fansene forhåbentlig give os igen mod Odense. Vi er én sejr - vi kan sågar nøjes med uafgjort - væk fra en DM-finale, hvilket vil være en kæmpe præstation af det her hold. Forhåbentlig vil publikum give den en skalle på tribunen, og så lover vi at gøre alt, hvad vi kan for at belønne deres opbakning med en finaleplads, slutter Kristian Kristensen.

Returmødet spilles onsdag kl. 20:30 i IBF Arena, og du kan sikre dig billet her:

KØB BILLET