16.02.2019, 21:40 | Af: HIH | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen: Kunne have gjort det let for os selv

Herning-Ikast var ikke gode nok til at omsætte momentum mod Skanderborg i sejren på 27-24.

 

 

Det blev både tættere og mere tærende end forventet, da Herning-Ikast Håndbold lørdag eftermiddag tog imod ligakonkurrenterne fra Skanderborg Håndbold. I store dele af opgøret fulgtes de to hold nogenlunde ad på tavlen, og først i de sidste minutter sikrede midtjyderne sig sejren på tre mål.

 

Efter kampen satte Kristian Kristensen ord på, hvorfor Skanderborg blev så svær en størrelse lørdag eftermiddag.

 

- Der er flere faktorer, som jeg ser det. Vores offensive forsvarsspil, altså 5-1-formationen, over for deres 7-mod-6-spil koster mange kræfter. Det var ret tydeligt i dag. Vi kunne have gjort det let for os selv ved at straffe dem i første halvleg, hvor vi brænder fire gange på tomt mål, for scorer man på dem, bum, så pakker de dét sammen. Og havde vi bare scoret på de tre af dem, var vi vel gået til pause med plus fem, og så havde billedet været et helt andet. Men vi var ikke skarpe nok fremadrettet, konstaterer cheftræneren.

 

Han ærgrer sig også over, at hans mandskab ikke slog til i de perioder, hvor holdet havde momentum.

 

- Vi får nogle unødige, dumme udvisninger i perioder, hvor vi har momentum. Det gør, i tillæg til det andet, at vi samlet set kommer til at slide rigtig meget for det, fordi vi ikke udnytter mulighederne bedre i de sekvenser. Men det er også Skanderborgs fortjeneste, at vi skal bruge mange kræfter. De spillede klogt ud fra de forudsætninger, de havde, og udfordrede os med blandt andet mandsopdækning, almindelig 5-1 og 6-0, siger Kristian Kristensen.

 

Næste opgave for Herning-Ikast Håndbold er onsdag den 20. februar, hvor holdet skal til Ringkøbing.