19.04.2019, 19:13 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen: Kan ikke sætte en finger på noget

Herning-Ikast Håndbold spillede sig i DM-semifinalerne med en eftertrykkelig sejr over Aarhus United i slutspillets andensidste runde.

 

Der var meget på spil for begge mandskaber, men Herning-Ikast Håndbold satte skabet på plads mod Aarhus United og tydeliggjorde klasseforskellen i de to mandskabers indbyrdes møde Langfredag.

En klasseforskel, der sås i alle facetter af spillet, mener cheftræner Kristian Kristensen.

- Vi leverer en rigtig, rigtig fin indsats over hele paletten. Det er ikke bare forsvaret eller angrebet, der vinder denne her. Det handler om, at kæderne hænger sammen. Det betyder, at vi kommer ind i et kamp-flow, og efter lidt defensive rettelser i indledningen ser vi os reelt ikke tilbage. Fagligt kører det bare, og vi vinder på alle parametre, siger ‘KK’.

Semifinalepladsen er nu sikret med en kamp til overs, og træneren kan gøre status over et slutspil, hvor holdet kom stærkt igen efter at have åbnet skidt med et nederlag i Aarhus.

- Vi vinder, fordi vi forbereder os godt. Jeg kan ikke sætte en finger på noget som helst i dag, så jeg er da pavestolt. Vi har spillet et fint slutspil, det har vi. Vi har stået i disse vind-eller-forsvind-kampe flere gange i løbet af sæsonen, og vi har stået distancen, når det gjaldt - senest i Viborg i slutspillet, hvor vi vandt, lyder det fra Kristian Kristensen.

Liv i hallen løfter holdet
2.052 tilskuere havde fundet vej til IBF Arena til det meget afgørende opgør, og det giver ekstra procenter til holdet.

- Det var fantastisk med en fyldt hal, og det betyder virkelig noget med opbakning på hjemmebanen. Spillerne kan mærke, når der er liv i hallen, og så er vi altså en svær størrelse at have med at gøre.

Ny målsætning er sat
Målet for sæsonen er nået, men når semifinalepladsen er fejret, skal hovederne indstilles på næste mål: Medaljer.

- Det var endnu en målsætning, vi nåede, og det er vores anden semifinale inden for kort tid. Vi har ikke længere det samme pres på os for at skulle præstere og opnå noget, men selvfølgelig er det ikke en kattelem til bare at give slip og sige, at så går det jo alt sammen. Nu vil vi lige have lov at fejre det her, og så er det næste mål ret simpelt: Nu vil vi have medaljer, slutter Kristian Kristensen.

Med fredagens sene kamp mellem Team Esbjerg og Viborg HK afgjort til vestjydernes fordel står det nu klart, at Herning-Ikast Håndbold skal møde Odense Håndbold i semifinalen. Det første opgør spilles i Odense den 27. april, og kamp to spilles den 1. maj i IBF Arena. En eventuel tredje kamp spilles i Odense den 8. maj.