30.03.2019, 10:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen: Håndbold er et psykologisk spil

Herning-Ikast Håndbold åbnede slutspillet med nederlag i Aarhus. Nu handler det om at genfinde troen på egne evner og finde sejrssporet i søndagens hjemmekamp mod Viborg HK.

 

Slutspillet i HTH Ligaen er i gang.

 

Favoritterne i Pulje 2, Herning-Ikast Håndbold og Team Esbjerg, led begge nederlag torsdag aften, og dermed er gruppen helt åben efter den første spillerunde.

 

Stolen for døren

Cheftræner for Herning-Ikast Håndbold, Kristian Kristensen, erkender, at der allerede er et vist pres at mærke, efter at han og holdet ikke fik den start på slutspillet, som de havde håbet på. Det skal nu håndteres.

 

- Vi fik ikke den start, vi havde ønsket os. Den mentale overhånd og troen på egne evner fik et knæk, men det er dér, vi nu skal vise os stærke. Det har vi gjort før, senest da vi tabte stort til Siófok og efterfølgende selv vandt kæmpestort hjemme over Viborg. Håndbold er også et psykologisk spil.

 

- Vi har sat os selv stolen for døren med nederlaget i Aarhus, og det må vi vise os dygtige nok til at spille os ud af. Selv om vi skal passe på med at afgøre alt efter én runde, må vi naturligvis forholde os til, at puljen nu er åben, og at vi ikke må dumme os igen i dette slutspil, hvis vi skal indfri vores mål om en semifinale. Man har råd til én fuser, og det lægger selvfølgelig et ekstra pres på os, at vi har spillet den ud allerede efter én kamp. Det må vi se, om vi kan håndtere, siger Kristian Kristensen forud for søndagens opgør.

 

Timingen og kontraspillet skal løftes

Her er der rivalopgør i vente, når Viborg HK gæster Ikast. Selv om spillet var alt andet end prangende i torsdagens opgør i Aarhus, mener HIH-træneren ikke, at der er langt til en væsentligt stærkere præstation søndag eftermiddag.

 

- Efter at have gennemanalyseret kampen kan jeg godt se, hvilke knapper det er, der skal drejes på. Det lyder måske lidt hult, når man lige har tabt i Aarhus efter en skidt kamp, men det er faktisk ikke så forfærdelig meget. Det handler rigtig meget om timingen i forskellige elementer af spillet, og hvis man skal komme med en årsagssammenhæng, så skyldes det muligvis, at vi har været væk fra hinanden i ti dage (grundet landsholdspause, hvor flere spillere har været bortrejst til landsholdssamling, red.). Spillemæssigt er der flere områder, hvor vi lige skal skrue på nogle procenter, og så skal vi have gang i kontraspillet mod Viborg. Det var ikke-eksisterende mod Aarhus, siger Kristian Kristensen.

 

Håber på stemningsfyldt IBF Arena

Han håber på stor opbakning i den første hjemmekamp i slutspillet, hvilket kan være med til at løfte spillerne til at give det allersidste.

 

- Det kunne være fedt med en fyldt og stemningsfyldt hal. Spillerne kan mærke tilskuerne, og det kan være med til at give dem de sidste procenter og samtidig lægge pres på udeholdet, slutter cheftræneren.

 

Opgøret mod Viborg HK spilles søndag med kampstart i IBF Arena kl. 15:00.

 

KØB BILLET