09.04.2019, 15:08 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen før Viborg: Det handler om mental styrke

Både HIH og Viborg HK har brug for point i onsdagens opgør.

 

Herning-Ikast Håndbold kan fortsat selv afgøre sin skæbne i Slutspilspulje 2, men kniven er så småt for struben, og onsdagens opgør i Viborg Stadionhal skal helst kaste point af sig, hvis målet om en semifinaleplads skal indfries.

 

Det erkender Kristian Kristensen forud for mødet med arvefjenderne.

 

- Vi skal minimum have uafgjort. Vi skal have point, med mindre vi skal sætte os selv i en yderst svær position. Vi har kniven for struben, og hvis vi skal nå vores interne målsætning om at komme i semifinalen, så skal vi have noget med hjem fra Viborg, lyder det fra en ærlig HIH-cheftræner.


Effektiviteten skal højnes

At hente et resultat i Viborg er dog ikke så ligetil, heller ikke selv om statistikken i indeværende sæson - to sejre og en uafgjort - taler til enhjørningernes fordel. Både defensiven og målmandspræstationerne i slutspillet har foreløbig været stærke, men point på ærkerivalernes hjemmebane vil formentlig kræve, at HIH også får hul på den målscoring, som det har knebet med i slutspillets første tre runder.

 

- Vi skal lave nogle flere mål, ganske enkelt. Det korte af det lange er, at effektiviteten i afslutningerne og i det fremadrettede spil med bold har været for lav. Mod Team Esbjerg fik vi atter gang i vores kontraspil, men vi var ikke dygtige nok til at få boldene det sidste stykke vej over stregen. Det har været lidt en tendens i vores slutspil, siger Kristian Kristensen.

 

Fårene skilles fra bukkene

Onsdagens modstander er ligeledes pisket til at skabe et resultat mod HIH, hvilket blot bringer ekstra nerve til duellen mellem de to rivaler. Den mentale overhånd kan blive afgørende for kampens udfald.

 

- Det er to hold, der kan spille på rigtig, rigtig højt niveau, hvis de rammer dagen, men det er også to hold, som er sidst på sæsonen, og som begge har både ligaslutspil og EHF Cup. Derfor er det nu, fårene bliver skilt fra bukkene. Det er klart, at Viborg er favoritter på deres hjemmebane, men de er også presset i stillingen. Det handler først og fremmest om mental styrke nu, og så handler det om kompetencer. De to ting skal hænge sammen, og hvis vi ikke selv kan spille os frem til det, er vi alligevel ikke berettiget til en semifinale, slutter cheftræneren.

 

Der er kampstart i Viborg onsdag kl. 18:30.