05.02.2019, 18:57 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen: Det midtjyske ‘Old Firm’

Onsdag tørner arvefjenderne fra Herning-Ikast og Viborg sammen i IBF Arena, og HIH-cheftræneren forventer et tæt opgør med nerve og intensitet.

 

- Det er jo lidt den midtjyske udgave af Old Firm, lyder det prompte fra Kristian Kristensen, da snakken falder på onsdagens rivalmøde mellem Herning-Ikast Håndbold og Viborg HK (‘Old Firm’ er Glasgow Rangers mod Celtic i den skotske Premier League i fodbold, red.).

 

- Der er altid noget ekstra på spil i sådanne lokalopgør, og Viborg og HIH har tilmed en historisk rivalisering, der gør det ekstra spændende og ekstra intenst.

 

Forventer tæt opgør - og sejr

Ti point adskiller Herning-Ikast på femtepladsen fra Viborg HK på ottendepladsen. Alligevel er Kristian Kristensen påpasselig med at gøre HIH’erne til alt for store favoritter.

 

- Stillingen viser lidt om, hvem der er kommet bedst i land indtil nu, men man skal ikke lade sig snyde af tabellen. Viborg har haft lidt problemer i den hjemlige liga, men de er sultne og har gjort det rigtig godt på den europæiske scene, hvor de blandt andet vandt ude over Krasnodar - det gør man ikke bare lige. Kigger man på deres holdkort, taler det også sit eget sprog. De har et bredt, rigtig fint hold, og rammer de dagen, så matcher de hvilket som helst hold i ligaen. Jeg forventer en rimelig lige kamp, men jeg forventer også, at vi tager to point, siger cheftræneren og sætter ord på, hvordan sejren skal sikres.

 

- Vi skal slå dem på at være ordentligt forberedt på deres individuelle kompetencer, og så skal vi vinde på en stærk defensiv. Det hold, der vinder forsvars- og kontrakampen, går sejrrigt ud af opgøret, fortæller ‘KK’.

 

Dårlig dag er vasket væk

Hans mandskab kommer fra en mindre god oplevelse i weekenden, hvor HIH tabte overbevisende til Siófok i EHF Cup. Avancementet til kvartfinalerne er dog allerede sikret, og med det in mente har Kristian Kristensen og holdet allerede parkeret søndagens nederlag.

 

- Lige nu handler det om at skille tingene ad, og vi har nogle vigtige kampe såvel som nogle knap så vigtige kampe foran os. Med de ressourcer vi har til rådighed, handler det om at bruge dem rigtigt. Derfor har Viborg-kampen selvfølgelig mega høj prioritet. Vi har vasket den anden kamp væk med en viden om, at vores forløb op til den var kontinuerligt og rigtig fint, og nu er fokus 100 % på næste opgave, slutter cheftræneren.

 

Der er kampstart mellem Herning-Ikast Håndbold og Viborg HK onsdag kl. 18:30 i IBF Arena, og du kan sikre dig billet her:

 

KØB BILLET