27.03.2019, 09:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen: Den mentale opladning er vigtigst nu

Torsdag tager Herning-Ikast Håndbold hul på slutspillet på udebane mod Aarhus United. Truppen har arbejdet på at skærpe sig maksimalt til den meget afgørende periode

Enhjørningerne er atter samlet i det midtjyske efter en landsholdspause, der gav et naturligt ophold mellem grundspillets afslutning og det nært forestående slutspil i HTH Ligaen. Så nært forestående er det faktisk, at Kristian Kristensen og HIH allerede i morgen, torsdag, tager hul på den første af seks kampe i kvalifikationen til DM-semifinalerne.

Selv om modstanderne er nogle af de samme som i grundspillet, er slutspilskampene på visse områder anderledes end de almindelige ligaopgør, ikke mindst fordi at konsekvensen ved et nederlag kan være fatal. Cheftræneren gør os klogere.

- Vi skal skærpe os mest muligt taktisk og mentalt af to årsager: Dels har flere af pigerne været af sted med landshold, og gruppen har været delt op i en uges tid. Det kommer midt i et rigtig godt forløb for vores vedkommende, og derfor skal vi lige tilbage til klub-mindsettet igen.

- Dels handler det om, at man skærper sine sanser og sin opmærksomhed og gør sig ekstraumage med alle detaljerne i forberedelsesfasen og i træningssekvenser i hallen. Nu begynder det at blive alvorligt, hvis man kvajer sig. I grundspillet er der en livline, men her kan ét nederlag i den forkerte kamp betyde farvel og tak, og det har vi brugt lidt tid på at italesætte i gruppen. Desuden betyder det rent psykologisk meget at komme på tavlen fra start, så man ikke sætter sig selv under et ekstra pres, siger Kristian Kristensen.

Stoler på konceptet
Spillemæssigt bliver muligheden for at lægge på begrænset af et tæt program, der både byder på slutspilskampe i ligaen samt to EHF Cup-semifinaler. Derfor er den mentale forberedelse endnu mere væsentlig end normalt.

- Når kampene falder så tæt for vores vedkommende, er det begrænset, hvor meget man kan nå at ændre på spillet. I stedet er det små finaler hele tiden, så det handler meget om det mentale og den rette opladning. Vi har et koncept nu, som vi tror på, og derudover skal man selvfølgelig kunne bære nogle nye småting med ind i kampene. Ellers er det for let for modstanderne at dissekere, fortæller HIH-cheftræneren.

Målet er sat
Som treer i grundspillet går Herning-Ikast Håndbold ind til slutspillet med et point på kontoen allerede før, den første bold er slået i jorden. Trænerteamet og spillerne har allerede nu gjort sig en idé om, hvor mange flere point der formentlig skal til for at avancere - og sat sig et mål derudfra.

- Internt på holdet har vi sat os et mål om at hente mindst syv point i slutspillet. Det bringer os op på otte totalt, hvilket bør række til en plads i semifinalen, som er vores foreløbige mål. Forhåbentlig henter vi de to første til regnskabet i Aarhus, slutter Kristian Kristensen.

Der er kampstart i Ceres Park, Hal 1 torsdag kl. 18:30.