18.05.2019, 21:45 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Kristensen: Bedre, end tavlen antyder

Herning-Ikast Håndbold var ikke langt fra at få noget med hjem fra Esbjerg i den første finalekamp, selv om det endte med et nederlag på otte.

Cheftræner Kristian Kristensen efterspurgte balancen mellem frigjorthed og minimering af fejl forud for den første af minimum to finalekampe om DM-guldet. Den fandt Herning-Ikast-mandskabet periodevist, men sekvenserne var for korte.

Overordnet set var træneren dog tilfreds med store dele af spillet, før vestjyderne lavede fem i træk til allersidst og dermed vandt med de lidt misvisende cifre 28-20.

- Vi fandt balancen til tider, men det var ikke længe nok ad gangen. Dog synes jeg faktisk, at vi spiller godt i lange perioder, selv om det lyder mærkeligt oven på et nederlag på 28-20. Præstationen var bedre, end tavlen antyder, hvilket er et udtryk for, at Esbjerg er kyniske og ekstremt dygtige til at straffe fejl. Netop fejl laver vi stadig alt for mange af i begge ender, og det er jeg skuffet over, fortæller cheftræneren, der savnede mere sammenhæng.

- Vi har hverken de redninger eller det klasseforsvar, vi har set i så mange kampe, og vi har svært ved at få det til at hænge sammen hele vejen rundt. Når vi præsterer på top i forsvaret, så hænger præstationen lidt efter i angrebet og omvendt. Det er ikke nok, når man møder de rigtig gode hold, lyder det videre fra Kristian Kristensen.

Efter lørdagens nederlag vil guldet fordufte med alt andet end en sejr på tirsdag, hvor der spilles returkamp i Ikast. ‘KK’ tror på en sejr på hjemmebanen, hvis lørdagens præstation krydres med lidt mere vedholdenhed og en bagkæde, der - foruden Tonje Løseths seks scoringer - leverer flere end blot tre mål tilsammen.

- Det handler både om psykologi og om kræfter. Vi skal stramme op og holde lidt stærkere fast i de ting, der virker godt. Syv-mod-seks-spillet gør vi godt, og fløjene præsterer rigtig fint på afslutningerne. Til gengæld skal vi have banket vores bagspillere - flere end blot Tonje Løseth - op på et højere niveau til returen. Nu får vi en helt anden ramme på tirsdag, og forhåbentlig kan vi få overhånden med en stærk opbakning og et godt pres fra tilskuerne i IBF Arena, slutter Kristian Kristensen.

Finalekampen i IBF Arena spilles tirsdag aften kl. 19:30, og du kan følge med på TV2 Sport fra kl. 19:00.