12.02.2020, 21:27 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Knusende hjemmesejr over rivaler

Herning-Ikast Håndbold kom tilbage på vindersporet med en sejr på hele 15 mål over TTH Holstebro.

 

Mathias Madsen havde tirsdag kaldt Herning-Ikast Håndbold for “et meget bedre hold” end TTH Holstebro, og det beviste hans mandskab da i den grad også onsdag aften, at de er. Efter en række nederlag uddelte enhjørningerne tørre tæsk hjemme i IBF Arena, hvor rivalerne fra Holstebro var på besøg.

Værterne imponerede ellers ikke i indledningen, hvor flere store afbrændere - heriblandt et straffe helt forbi af Helene Fauske og et reddet kontraforsøg fra Emma Friis - betød, at Maria Mose Vestergaard kunne skyde føringen over til udeholdet. 3-4 på tavlen var dog på ingen måde et varsel for resten af opgøret...

Cecilie Brandts tredje scoring satte gang i HIH’erne, og efter 17 minutter nettede Naja Nissen til 8-4. En lidt langsom start rent offensivt var i gang med at blive konverteret til et bombardement af gæsternes mål, mens defensiven og Sabine Englert, der endte på 47 % i åbent spil, lukkede af.

Stine Skogrand fandt vej igennem TTH-forsvaret til 10-4, og efter knap 20 minutter var det Sarah Iversen, der sendte bolden i et tomt Holstebro-mål til 11-4.

Snart efter fulgte en ægte skyttescoring og et glædeligt gensyn; Jeanett Kristiansen var endelig tilbage og tæskede kuglen ind til 13-6, før hun fandt landsmanden, Vilde Johansen, til 14-6 minuttet senere. Herning-Ikast Håndbold gik til pause med en føring på 15-9, men der var mere fyrværkeri forude.

Emma Friis havde haft en mindre god første halvleg, men fra anden halvlegs start var hun tilbage på banen - og i hopla. Herning-pigen åbnede med en fløjscoring efter tre minutter og fulgte op på den to minutter senere med endnu en træffer. 20-11 efter 35 minutter.

Føringen blev blot større og større. Cecilie Brandt huggede bolden i nettet for femte gang og gjorde det til 26-13, før Tonje Løseth stod for 27-13-scoringen. Det midtjyske hjemmehold var i den grad ved at sende rivalerne hjem med en sæk.

Gæsterne forsøgte sig med en endnu mere offensiv opdækning end vanligt og kom meget, meget højt på banen, men lige lidt hjalp det. Et veloplagt og hurtigt spillende HIH-mandskab kombinerede sig vej igennem og fortsatte målscoringen. Efter 50 minutters spil var det Michala Møller, der scorede for anden gang i træk i og sikrede en føring på imponerende 30-14.

Selv i undertal fortsatte målshowet, da Emilie Steffensen gik på kant og scorede til 32-16 fra en svær vinkel. Julie Jensen kom også på tavlen til 33-16, og Michala Møller var igen på pletten til 34-17.

Det sluttede 35-20, og Herning-Ikast Håndbold er i den grad tilbage på sejrssporet efter den knusende sejr over TTH Holstebro.

 

Stillinger undervejs:
1-0, 3-4, 11-4, 14-6, 15-9 (pause), 17-10, 20-11, 22-12, 27-13, 30-14, 32-16, 35-20 (slut)

Kampens HIH-spiller:
Cecilie Brandt

 

SE KAMPFAKTA