15.08.2019, 11:23 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Kanarisk testsejr til enhjørningerne

HIH vandt onsdagens træningskamp mod den spanske ligavinder

De midtjyske sølvvindere fra Herning-Ikast Håndbold er for øjeblikket på de Kanariske Øer, hvor Club La Santa på Lanzarote danner rammen om klubbens træningslejr.

Efter tirsdagens interne mini-triathlon bød onsdagen på en mere velkendt udfordring, nemlig en test på halgulv og med harpiks på fingrene. Modstanderen var Balonmano Remudas, der - ud over at være et lokalt, kanarisk hold - er regerende mester i den bedste spanske række, División de Honor (Æresdivisionen).

Testen åbnede godt for HIH, der bragte sig på 4-2 ved Annika Jakobsen, og Emma Friis udbyggede føringen til 7-4. De spanske mestre bed sig dog fast i kampen, udlignede til 7-7 og bragte sig senere foran med 12-9.

Mathias Madsen og Anders Friis måtte vise, at de og pigerne ikke blot er danske turister på den spanske øgruppe. Trænerduoen omstillede til en offensiv 7-mod-6-satsning, og den virkede. HIH tog føringen med 17-16, udbyggede til 23-20 og havde for alvor tag i opgøret igen.

Naja Nissen Kristensen nettede til 29-23, og med en føring på 31-27 med fem minutter igen begyndte det at ligne den tredje testsejr ud af tre mulige for enhjørningerne.

På en kontra var det atter Naja Nissen, der omsatte, og det blev opgørets sidste scoring. Herning-Ikast Håndbold vandt testkampen med 33-27, og dermed ser kampformen langsomt ud til at være fundet forud for pokalkampen mod Horsens den 23. august.