25.02.2020, 13:27 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Højreback i udvikling: Dejligt med mere rytme i spillet

Julie Jensen arbejder med stabiliteten i sit spil. Onsdag møder HIH hendes tidligere klub, EH Aalborg.

 

Der er lang vej fra toppen af HTH Ligaen og ned til 3. Division. Det var tydeligt, da Herning-Ikast Håndbold i torsdags besejrede Christiansbjerg Håndboldklub med 41-16 og gik videre fra 5. runde af Santander Cup.

Niveauforskellen var både ude- og hjemmeholdet afklaret med på forhånd, og derfor kunne gæsterne give godt med spilletid til de sædvanlige breddespillere, mens værterne kunne spille frit og blot nyde oplevelsen af at stå over for de regerende pokalmestre på banen.

Én af de Herning-Ikast-spillere, der fik flere minutter end vanligt, var Julie Jensen. Nordjyden gør sig på højre back, og dermed skal hun til daglig slås med anfører Stine Skogrand om spilleminutterne. Torsdag aften var det dog hende, der spillede størstedelen af opgøret.

- Det var dejligt at komme ind og få noget mere rytme i spillet sammen med stregene og forsvaret især. Selv om det er et andet niveau, så har vi jo også vores fokus, som jeg bare prøvede at opfylde, og det var rart at mærke, at det fungerede, indleder bagspilleren, der runder 24 år netop denne tirsdag.

I ligaen mangler Julie Jensen dog fortsat at få sit helt store gennembrud for HIH. Stabiliteten i hendes spil har manglet, mener hun selv.

- Jeg skal nok være bedre til bare at være lidt mere afslappet, når jeg kommer ind. Jeg skal turde, og jeg skal undgå at blive passiv, og samtidig skal jeg forsøge at fastholde mine fokuspunkter i forsvar og angreb. Derudover skal jeg tænke rigtig meget på at komme i fart, for så har jeg også en fysik, der gør, at jeg forhåbentlig er svær at holde. Det prøver jeg alt sammen at arbejde med, og det kan forhåbentlig gøre, at jeg kan finde en højere stabilitet i mit spil - og at jeg dermed får endnu flere minutter, siger Julie Jensen, der uddyber, hvad hun mener med at turde.

- Jeg skal huske, når jeg kommer ind, at de andre - både trænerne og mine medspillere - tror jo selvfølgelig på mig. Jeg skal ikke være bange for at spille mit spil, og jeg skal ikke være bange for at gå på mål. Nogle gange kan man godt komme til at spille bolden for meget videre, men man skal også ind og trække nogle modspillere til sig, så det er lidt en kombination af det hele. Jeg arbejder hele tiden på at blive bedre, og nu glæder jeg mig blot til de sidste kampe i grundspillet, hvor vi bare skal give den gas, slutter højrebacken.

Julie Jensen og Herning-Ikast Håndbold kan give den gas igen onsdag aften, når hendes tidligere klub, EH Aalborg, gæster IBF Arena. Der er kampstart kl. 18:30.


>> KØB BILLET >>