25.10.2019, 12:01 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

HIH-træner glæder sig over bred offensiv før topkamp

Mange spillere byder ind offensivt for tiden, og sådan skal det gerne fortsætte lørdag mod København, siger Mathias Madsen.

 

Lørdag møder Herning-Ikast Håndbold ligarivalerne fra København Håndbold i HTH Ligaen.

Cheftræner for HIH, Mathias Madsen, kalder opgøret for en topkamp.

- Det bliver en lidt anden størrelse end vores seneste kampe - en topkamp. København har - ud over et par udfald mod Viborg og i EHF Cup mod Metzingen - spillet rigtig godt i mange kampe, og de ser stærke ud, siger Mathias Madsen og sætter flere ord på lørdagens modstander.

- Mia Rej er virkelig kommet flot tilbage efter sin korsbåndsskade, og hun er en stor stjerne for dem. Vi skal også holde et vågent øje med vores tidligere stregspiller, Linn Blohm, som laver næsten seks mål i snit, hvilket er rigtig højt for en streg. De er godt besat hele vejen rundt og har en god bredde, og ellers er København et hold med rigtig meget tempo, som løber en god kontra og lægger rigtig meget tryk på andenfasen. De står måske en anelse svækket defensivt sammenlignet med sidste år, efter de har mistet Jenny Ahlm og Kelly Dulfer, men de er et dygtigt hold med masser af power fremadrettet, fortæller cheftræneren for Herning-Ikast Håndbold.

God fysik og gang i fødderne
Han erkender, at holdet skal oppe sig defensivt i topkampen mod københavnerne, mens han til gengæld glæder sig over sine spilleres offensive formåen i den seneste tid.

- Det er klart, at vi ikke kan dække op, som vi gjorde i de første 30 minutter i Aalborg i onsdags, for så kommer København til at lave rigtig mange mål. Vi skal løfte os defensivt og komme tilbage til basen med god fysik og gang i fødderne. Dertil skal vi fortsætte med at spille godt angrebsspil. Vi har mange spillere, der byder ind offensivt lige nu, og sådan må det meget gerne fortsætte. Hvis vi ligger og laver 30 mål eller flere, kommer vi til at vinde rigtig, rigtig mange håndboldkampe, slutter Mathias Madsen.

Der er kampstart i Ikast lørdag kl. 16:00.