26.10.2019, 17:41 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

HIH ramte ikke dagen i topkamp

Herning-Ikast Håndbold manglede de sidste procenter, da holdet led sit første hjemmebanenederlag i sæsonen. Klubben ligger dog fortsat nummer to.

Arkivfoto.

 

Der var topkamp i HTH Ligaen, da Herning-Ikast Håndbold tog imod København Håndbold i IBF Arena lørdag eftermiddag.

HIH er fortsat uden Helene Fauske og Sabine Englert, men fraværet af de to profiler var ikke til at se i begyndelsen. De første minutter var styret af HIH, men en række fejl i både angrebs- og forsvarsspillet lukkede københavnerne tilbage i opgøret og lod dem tage deres første føring efter knap otte minutter. Her gjorde Larissa Nusser det til 3-4 bag Jessica Ryde, der ellers var åbnet stærkt med tre redninger på de første seks forsøg.

Holdene fulgtes ad på tavlen, indtil Emilie Steffensen sendte bolden ind til 9-8 og trak straffe og to minutter på Aimée von Pereira i det efterfølgende angreb. Emma Friis omsatte forsøget til 10-9, og kort efter kunne Tonje Løseth skabe opgørets første tomålsføring, da hun lagde bolden i tomt mål til 11-9. Her var der spillet 19 minutter, og det så opløftende ud set med HIH-briller.

Omtrent samme øjeblik gik det dog hurtigt den anden vej. Gæsterne lavede tre i træk - men enhjørningerne kunne nu også godt føle sig snydt ved det ene af målene. Stadig var effektiviteten i det offensive spil dog alt for lav, og i den anden ende det var for let for udeholdet at komme til scoringer. Særligt Mia Rej, som gik til pause med syv scoringer, var en svær størrelse for hjemmeholdet i første halvleg, der endte 13-15.

Anden halvleg åbnede dog godt for værterne, om end en smule bizart. HIH hentede nemlig tre mål i træk i løbet af de første fire minutter, alle tre sat ind på straffekast - de to første af Emma Friis og det sidste af Stine Skogrand. Efterfølgende gik det bare lige så hurtigt den anden vej, da København Håndbold scorede tre mål i træk og kom på 16-18. Mia Rej og Larissa Nusser fulgte op med scoringer til 16-20, og med tyve minutter tilbage at spille i var presset stigende på HIH, der havde lettere ved at ramme træværket eller keeper Amalie Milling end netmaskerne.

Flere undertalsperioder gjorde dog heller ikke forudsætningerne for at lave mål lettere, og enhjørningerne endte med en scoringspause på over 12 minutter, mens københavnerne gik fra stillingen 16-15 til 16-23. Vilde Johansen brød dødvandet for HIH, men det var for sent.

Ikke meget gik værternes vej denne lørdag eftermiddag, og i slutfasen måtte holdet tilmed se Sarah Iversen modtage sin tredje udvisning og dermed et rødt kort.

Det endte 22-28 i IBF Arena, hvor Herning-Ikast Håndbold dermed led sit første hjemmebanenederlag i denne sæson. Midtjyderne er indtager dog fortsat HTH Ligaens andenplads efter denne 10. runde af turneringen.
 

Stillinger undervejs:
1-0, 2-2, 3-4, 5-5, 6-7, 9-8, 11-9, 11-12, 13-13, 13-15 (pause), 16-15, 16-23, 18-23, 18-25, 19-27, 21-27, 22-28 (slut)

 

SE KAMPFAKTA