29.10.2019, 21:38 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

HIH pressede mestrene: “Stærk karakter i holdet”

Først i de sidste minutter af topopgøret i Esbjerg faldt afgørelsen. Helene Fauske gjorde comeback for gæsterne.

Helene Fauske var tilbage for Herning-Ikast Håndbold i tirsdagens away.

 

HTH Ligaens nummer ét og to tørnede sammen tirsdag aften i dét, Mathias Madsen havde kaldt ‘et vaskeægte topopgør’. Både underholdningen og spændingen var da også en topkamp værdig gennem størstedelen af de 60 minutter.

I første halvleg var hjemmeholdet bedst, men midtjyderne gav ikke slip på taget i modstanderen. En enkelt gang kom Team Esbjerg på plus fem ved stillingen 13-8, men HIH hentede tre mål i træk og endte med at gå til pause bagud 14-11 og med fine muligheder for at hale yderligere ind i anden halvleg.

Og det gjorde de. Udeholdet skabte balance ved 15-15 på en scoring i tomt mål af Sabine Englert, der var tilbage fra skade, og længe kæmpede gæsterne med om point til topstriden. Først i de sidste minutter slog mestrene fra Vestjylland et afgørende hul på fire og dernæst fem mål, hvilket reelt var afgørelsen. Selv om Herning-Ikast Håndbold slog tilbage i den absolutte slutfase - blandt andet med to mål af tilbagevendte Helene Fauske, var tiden blevet for knap til endnu et comeback.

Det sluttede 26-24 i Blue Water Dokken, hvor Mathias Madsen efterfølgende ærgrer sig over ikke at have fået point med retur til det midtjyske.

- Vi har spillet en god håndboldkamp mod Danmarks pt. bedste hold, hvor vi bringer os på 19-19 efter 45 minutter og er i overtal. Derfra taber vi pusten, og det er jeg træt af lige nu. Vi styrer jo kampen fuldstændig i det første kvarter af anden halvleg, men vi falder på for mange tekniske fejl. De er dyrebare på så svær en udebane, siger cheftræneren for Herning-Ikast Håndbold, der dog roste holdets moral - men ikke havde megen ros til overs for duoen med fløjterne.

- Endnu engang viste vi, at vi har en stærk karakter i holdet, og at vi kan matche de bedste hold på udebane. Pigerne håndterer presset rigtig flot, både fra tilskuerne men også fra de to dommere, som ikke løftede opgaven særlig godt i dag. Normalt er dommerne ikke noget, jeg bruger kræfter på, men jeg finder det dybt kritisk, at de ikke kan tælle skridt på Polman og Frey, og at de havde meget, meget svært ved at vurdere passivt-spil-armen. Det gør det ikke lettere i en kamp som denne, lyder det videre fra Mathias Madsen.

Glade gensyn
HIH-træneren glædede sig til gengæld over comebacks til både Helene Fauske og Sabine Englert, og særligt førstnævnte satte sit aftryk mod Team Esbjerg.

- Selv om hun fortsat er et stykke fra topformen, så var det godt at have Fauske tilbage. Hun er jo en gudsbenådet håndboldspiller, som giver ro angrebsmæssigt og virkelig er dygtig til at sætte tingene op, så det betyder meget for styringen af spillet, at hun er med. Man kunne se på både Skogrand og Jeanett (Kristiansen, red.), at de var langt bedre i dag, end de var mod København, slutter Mathias Madsen.

Næste kamp for Herning-Ikast Håndbold er tirsdag den 5. oktober, hvor der er arvefjendeopgør mod Viborg HK i IBF Arena.

 

SE KAMPFAKTA