25.02.2019, 13:38 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

HIH jagter top fire

Enhjørningene går efter at tage point med over i slutspillet, hvilket holdet vil gøre med sejre i sine sidste tre grundspilskampe. Tirsdag venter lokalbrag mod Silkeborg-Voel.

 

Grundspillet i HTH Ligaen nærmer sig sin afslutning. Oven på en europæisk friweekend tager Herning-Ikast Håndbold tirsdag aften imod Silkeborg-Voel KFUM i et klassisk lokalopgør.

 

Kristian Kristensen, cheftræner for værterne, forventer et spændende opgør mod et Silkeborg-Voel-mandskab med masser af fart.

 

- Som alle andre hold har de også haft nogle skader at slås med, men det er sådan, det er for alle. Det er et godt mandskab med nogle iøjnefaldende profiler i Rikke Iversen, Susann Müller og Sofie Bæk. På toppen har de et tempofyldt spil, som kan drille alle hold, og det plejer at være nogle spændende kampe, når vi møder Silkeborg-Voel. De har været dygtige til at kaste grus i vores maskineri med deres fart, så når de har givet os problemer, handler det om, at vi ikke har fået sat prop i deres løb frem ad banen. Men vi plejer også at vinde over dem, når der er noget på spil, siger Kristian Kristensen.

 

Med blot tre runder tilbage af slutspillet falder tankerne så småt på forberedelsen hertil. Blot ét point skiller HIH på femtepladsen fra NFH på den eftertragtede fjerdeplads, og de to mandskaber mødes i Ikast i sidste spillerunde.

 

- Vi kan selv afgøre, om vi skal have point med over ved at opnå en top fire-placering i grundspillet. Det går vi benhårdt efter, og det kræver i første omgang en sejr mod Silkeborg, inden vi tager imod Podravka i weekenden i EHF Cup-kvartfinalen. Vi fortsætter med at holde skruen i vandet i to turneringer, så godt som vi kan. Det handler om at være skarpe nu; man skal forsøge at forfine tingene, samtidig med at man skal levere resultater. Og så må vi give os selv et lille boost, når der er landsholdspause fra den 18. til den 24. marts, før vi går i gang med slutspillet, lyder det fra cheftræneren.

 

Der er kampstart mellem Herning-Ikast Håndbold og Silkeborg-Voel tirsdag aften kl. 19:30.

 

Til opgøret må HIH undvære Mie Augustesen, Emilie Steffensen samt den gravide Stine Skogrand.