19.04.2019, 16:37 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Herning-Ikast er i DM-semifinalen!

Enhjørningerne spillede sig blandt de sidste fire med en sejr på 31-19 over Aarhus United.

 

Lad os bare slå det fast: Der var ingen slinger i valsen, da det virkelig gjaldt.

 

Med en sejr i Langfredags opgør mod Aarhus United kunne Herning-Ikast Håndbold spille sig i HTH Ligaens semifinale, og den sejr tog pigerne eftertrykkeligt med en sejr på hele 12 mål over Aarhus United.

 

HIH’erne indledte overbevisende. Efter knap fem minutter sendte Louise Burgaard holdet på 4-1, da hun omsatte et kontraløb med Helene Fauske og Sarah Iversen.

 

Aarhusianerne holdt dog ved, og Julie Pontoppidan reducerede snart efter til 5-4 med en underhånd, der snød Sabine Englert i målet. Gæsterne havde alt at spille for, og med en sejr ville de være i en stærk position til at nå semifinalerne sammen med Team Esbjerg.

 

Endnu engang blev afstanden dog tre mål, da Helene Fauske scorede til 7-4 på et straffekast tilkæmpet af Tonje Løseth. Heine Eriksen forlangte timeout, og muligvis fik Aarhus United-træneren fat i den lange ende for en kort bemærkning. I hvert fald havde midtjyderne besvær med at finde rytmen angrebsmæssigt og kunne ikke slå et afgørende hul til gæsterne.

 

Burgaards træffer til 10-8 efter 18 minutter blev efterfulgt af fem minutter helt uden mål, før Sarah Iversen brød dødvandet med en scoring fra stregen. Et vist dødvande fortsatte godt nok, men det var blot for udeholdets vedkommende. Hjemmeholdets forsvar og keeper Englert lukkede totalt ned for Aarhus-offensiven i halvlegens sidste tolv minutter, og efter tre scoringer i træk af Tonje Løseth kunne holdet gå til pause med en føring på 14-8.

 

Anden halvleg åbnede lige så stærkt, som første var endt. Fire Burgaard-scoringer i træk efterfulgt af et godt trukket mål fra Fauske sikrede 19-10. Herefter gik gæsterne ekstremt højt i forsvaret med mandsopdækning på både playmaker Fauske samt Louise Burgaard, der foreløbig var noteret for syv scoringer.

 

Med Fauske isoleret trak Emma Friis ind centralt som spilfordeler, og den lille fløjspiller steg over gæsternes forsvar og rev bolden ned i hjørnet til 22-12 efter 44 minutters spil. Stærkt af Friis, der gjorde comeback oven på sin skulderskade.

 

Hele 25-12 nåede det sågar at blive, og selv ikke den største pessimist kunne nu så tvivl om, at Herning-Ikast Håndbold var så godt som i semifinalen. Trænerteamet roterede på flere pladser, hvilket bragte både Mie Augustesen, Michala Møller, Jessica Ryde og Julie Gantzel i spil. Samtidig fik Anne Mette Pedersen hele anden halvleg på højrefløjen, som Annika Jakobsen havde passet i de første 30 minutter.

 

Med fem minutter tilbage kom også Trine Troelsen på banen og erstattede Tonje Løseth, der nåede at notere sig for syv kasser - kun overgået af Louise Burgaard, der strålede med hele ni fuldtræffere.

 

Herning-Ikast Håndbold er nu sikre på at slutte som minimum toer i Slutspilspulje 2, og dermed er enhjørningerne i DM-semifinalen.

 

Stillinger undervejs:
0-1, 4-1, 5-4, 7-4, 7-6, 9-7, 9-8, 14-8 (pause), 16-9, 19-10, 19-12, 25-12, 27-13, 27-16, 28-18, 30-18, 31-19 (slut).

 

Målscorere for HIH:

Louise Burgaard 9, Tonje Løseth 7, Helene Fauske 6, Sarah Iversen 4, Emma Friis 2, Anne Mette Pedersen 1, Mie Augustesen 1, Michala Møller 1

 

Tilskuere:
2.052 i IBF Arena

 

Kampens HIH-spiller:
Sarah Iversen