23.10.2019, 22:57 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Hele holdkortet i spil i sejr

Fem u19-spillere blev benyttet i udesejren mod EH Aalborg. Mathias Madsen roser ungdomsarbejdet i klubben.

 

En overordentlig målrig aften i Nordjylland endte 29-35 i midtjysk favør. Herning-Ikast Håndbold tog de to point med retur i bussen efter en tempofyldt affære, hvor trænerteamet fik benyttet samtlige spillere, der var rejst med til udekampen mod EH Aalborg.

Det efterlod cheftræneren for HIH, Mathias Madsen, med en følelse af stor tilfredshed.

- Tempoet var fuldstændig crazy i første halvleg, og der blev spillet god håndbold af både os og af Aalborg. Vi brugte hele bredden, som det var vores plan helt fra start, og derfor vidste vi også, at med det tempo måtte de knække på et tidspunkt. Det gjorde de i de første ti minutter efter pausen, hvor vi fik løftet vores niveau forsvarsmæssigt og samtidig fortsatte med at lave mål. Vi vandt den periode med 7-1 og sad rimelig godt på kampen derfra. Det var meget, meget positivt, og jeg er rigtig godt tilfreds - særligt når man tager i betragtning, at vi var uden Fauske, Englert og Emma (Friis, red.), fortæller Mathias Madsen, der dog forventer at have de to sidstnævnte tilbage til lørdagens hjemmekamp mod København Håndbold, mens Helene Fauske fortsat er ude med hjernerystelse.

Stærk rød tråd
Hele fem u19-spillere - Maja Edling, Louise Bak, Cecilie Brandt, Michala Møller og Emilie Steffensen - var på banen i Nørresundby Idrætscenter, hvor hele holdkortet blev taget i brug. Mathias Madsen roser sin trænerkollega fra u19-holdet, Mark Jensen, for at ruste de unge spillere til liganiveau.

- Man kan ikke bare uden videre hive ungdomsspillere op og få dem til at præstere i ligaen. Det kan og tør vi at gøre, fordi der er en stærk rød tråd ned til vores u19-mandskab, og den røde tråd og det gode stykke arbejde vil jeg gerne rose Mark for, siger Mathias Madsen, der slutteligt fremhæver én af u19-pigerne fra dagens kamp.

- Emilie (Steffensen, red.) spillede rigtig godt. Hun træner godt i øjeblikket, og når man gør det, viser det sig også i kamp, som det var tilfældet i dag.

Herning-Ikast Håndbold spiller igen på lørdag, hvor modstanderen er København Håndbold i IBF Arena i Ikast.

 

SE KAMPFAKTA