08.01.2020, 21:17 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

God optakt til Ruslands-tur

Gæsterne fra Horsens Håndbold Elite blev besejret stensikkert i onsdagens HTH Ligaen-møde i IBF Arena.

Sarah Iversen blev kåret til Kampens Spiller mod Horsens Håndbold Elite.

 

Herning-Ikast Håndbold havde onsdag aften besøg af oprykkerne fra Horsens, der ligger sidst i HTH Ligaen. Derfor skulle HIH hente en pligtsejr og to point til kontoen, og holdet demonstrerede da også periodevis den store forskel på top og bund.

Mathias Madsens mandskab styrede første halvleg med behersket kontrol. Langsomt skabte enhjørningerne en solid føring, og efter et kvarter var det en stærk og veloplagt Sarah Iversen, der gjorde det til 9-5 med sin fjerde scoring.

Værterne fortsatte en kontrolleret dominans halvlegen ud, men gæsterne spillede friskt til, og deres offensive forsvar lod ikke den midtjyske angrebsmaskine udfolde sig på nær samme vis, som det var tilfældet i søndagens EHF Cup-gruppespilskamp mod Storhamar. Føringen vekslede længe mellem fire og fem mål, og på et straffekast taget efter tid af Stine Skogrand kunne HIH gå til pause med 14-9.

Mens de gule gæster leverede et godt pres i første halvleg, kunne de ikke længere følge med efter sidebyttet. Her åbnede hjemmeholdet med fire fuldtræffere i træk, før den nye Horsens-træner, Lars Frederiksen, smed timeout-kortet for at få samling på sagerne. Værterne fortsatte dog ufortrødent med at sende boldene ind bag den tidligere Ikast-målvogter og OL-guldvinder fra 2004, Rikke Schmidt, der netop har gjort comeback i en alder af 44 år - seks år efter at have indstillet karrieren. HIH hentede yderligere fire i træk til 22-9 - de tre signeret Helene Fauske - og afgjorde dermed mere eller mindre opgøret i anden halvlegs første ti minutter.

Den midtjyske trænerbænk roterede på en hel del pladser for resten af halvlegen, og det var med til at koste på rytmen og føringens størrelse, men resultatet var aldrig i fare. Horsens-fløjen Daniela Gustin lukkede begivenhederne på straffekast med en reducering til 26-21 efter tid.

HIH-truppen rejser nu til Rusland, hvor holdet på lørdag spiller mod Lada i anden runde af EHF Cup-gruppespillet.
 

Stillinger undervejs:
3-1, 4-3, 6-3, 7-5, 10-5, 12-8, 14-9 (pause), 22-9, 22-11, 23-13, 24-13, 24-18, 25-18, 26-21 (slut)

Kampens HIH-spiller:
Sarah Iversen (5 mål / 5 forsøg)

SE KAMPFAKTA