04.11.2019, 13:07 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Genoplivning af en klassiker

Tirsdag aften venter arvefjendeopgøret mod Viborg HK, hvor der er mere på spil end blot point.

- Det er virkelig en modstander, man ikke vil tabe til...

I en enkelt, kort sætning opsummerer Mathias Madsen den følelse, der sidder i maven på både fans, spillere og andet klubpersonale i både Herning-Ikast Håndbold og Viborg HK, når de to historiske ærkerivaler brager sammen tirsdag aften.

Alt imens pointene godt nok er det vigtigste på bundlinjen, ulmer der lidt mere under overfladen i begge lejre.

- Det er en gammel klassiker, som er ved at blive genoplivet, og det giver selvfølgelig et ekstra element til opgøret. Flere hold byder sig til i toppen i dag, og derfor har disse kampe måske haft mistet lidt af nerven i nogle år, men jeg synes virkelig, at den er ved at komme tilbage. Sidste år havde vi nogle drabelige opgør mod dem, og det er virkelig en modstander, man ikke vil tabe til. Der er lidt mere på spil end bare pointene, siger Mathias Madsen, der kort opridser mandskabet hos de grønblusede.

- Jeg ser Viborg som et af topholdene i rækken, så der venter os en stor udfordring. Deres forlængelse med Kristina Jørgensen viser også, at de gerne vil være med i toppen af dansk håndbold i de kommende år. Det er et stærkt hold med to danske landsholdsspillere, der skal til VM, og to mere i bruttotruppen. Derudover har de en svensk landsholdsspiller i Carin Strömberg, og på fløjene er de godt besat. De har god bredde i holdet og rigtig dygtige spillere, som vi skal være grundigt forberedt på, lyder det videre fra cheftræneren.

Hvis Herning-Ikast Håndbold skal nappe sejren hjemme i IBF Arena i tirsdagens rivalmøde, skal der særlige dyder til i defensiven.

- Vi skal være dygtige over hele linjen. Vi skal bringe det forsvarsspil og den fysik, vi leverede i Esbjerg, ind i kampen mod Viborg. Det er et af nøglepunkterne. Og så skal vi sætte en stopper for særligt Line Haugsted og Kristina Jørgensen, for ellers er det to spillere, der kan gøre livet surt for os, slutter Mathias Madsen.

Der er kampstart tirsdag aften kl. 20:00, og du kan købe billet til opgøret via knappen nedenfor.

>>> KØB BILLET >>>

Kampen sendes på TV2 Sport med udsendelsesstart kl. 19:30.