29.01.2020, 23:37 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Fysikken knækkede efter pausen

Sygdom og et presset program sled på kræfterne mod Odense, siger Mathias Madsen. Herning-Ikast Håndbold førte ved halvtid men tabte med 26-30 mod den fynske stjernebesætning.

 

Præcis en måned efter pokalfinalen mellem Odense Håndbold og Herning-Ikast Håndbold mødtes de to mandskaber igen; denne gang i HTH Ligaen, hvor de to klubber lå side om side før onsdagens opgør.

I pokalfinalen var midtjyderne totalt overlegne og kunne allerede næsten løfte trofæet ved pausen, hvor føringen lød på hele 11 mål.

Helt så dominerende var holdet ikke denne onsdag aften i HTH Ligaen, men Madsens mandskab var bedst i første halvleg og gik fortjent til pause med 15-13. Føringen både kunne og burde have været større, og HIH havde da også været foran med 10-5 undervejs, men i en periode hvor enhjørningerne blev underkendt flere gange, halede Odense ind.

Efter pausen åbnede gæsterne bedst og lavede de første tre mål, men en hammer af Helene Fauske og en scoring i tomt mål af Sabine Englert gav HIH føringen tilbage for en tid.

Enhjørningerne havde dog alt andet end let ved at komme igennem Odense-forsvaret, og det orangeklædte udehold satte sig tungere og tungere på både kampen og føringen. Knap et kvarter før tid scorede Ingvild Bakkerud to gange på halvandet minut og udbyggede fra 21-23 til 21-25, og så så det svært ud for et hjemmehold, der ikke kunne finde løsningerne.

Ifølge Mathias Madsen, cheftræner for Herning-Ikast Håndbold, skyldtes det især manglende kræfter.

- Vi døde sgu fysisk. Stine Skogrand er syg, og hun var tømt for kræfter. Pigerne så trætte ud, og alt for meget kom til at hvile på Fauske. Vi havde ikke overskuddet til at være der 100 % i duellerne, og defensivt kunne vi ikke holde vand, hvilket blev kostbart for os. Vi skulle have ført noget mere ved pausen, og så skulle vi have åbnet anden halvleg bedre, for da hentede de os for hurtigt. Derfra blev det op ad bakke, for vi var flade i anden halvleg, og vi var slet ikke dygtige nok defensivt, fortæller træneren.

I IBF Arena var tilskuerne mildt sagt ikke tilfredse med dommerduoen. Flere diskutable kendelser i særligt første halvleg medførte buhen og kommentarer som “det er ni mod syv”. Madsen vil dog ikke tale om dommerpræstationen.

- Det er en del af gamet, at det kan spille ind, men først og fremmest handler det om os selv. Vi løb tør for kræfter og var fysisk flade i anden halvleg, og da kræfterne begyndte at slippe op, kunne vi ikke følge med længere. Det er ærgerligt, men det er en naturlig konsekvens af et hårdt og tæt program, hvor vi både spiller liga og europæisk hver uge og trækker store veksler på mange spillere. Samtidig er Odense jo altså et vanvittigt godt hold, og man må rose dem for at spille en god kamp, hvor særligt Mie Højlund og Nycke Groot var dygtige.

Opgøret endte 26-30. Det var Herning-Ikast Håndbolds første nederlag til Odense Håndbold i fem kampe.
 

Stillinger undervejs:
2-0, 4-1, 4-3, 7-4, 10-5, 10-8, 12-9, 12-11, 14-11, 15-13 (pause), 15-16, 17-16, 18-20, 20-21, 21-25, 23-26, 23-28, 25-28, 25-30, 26-30 (slut)

Kampens HIH-spiller:
Stine Skogrand

 

SE KAMPFAKTA