22.01.2020, 22:31 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Fuld bredde og “europæisk boost” bag storsejr

Alle markspillere kom i aktion, da Herning-Ikast Håndbold vandt med 11 mål i Skanderborg.

 

Mathias Madsen håbede, at hans mandskab ville sætte sig tungt på onsdagens udekamp mod Skanderborg Håndbold.

Det må man sige, at de gjorde.

Således vandt Herning-Ikast Håndbold med 27-16 i Østjylland i en kamp, hvor holdet cruisede de to point i land trods masser af rotation undervejs.

- Alle var i spil, og vi styrede egentlig kampen hele vejen. Vi brugte det “europæiske boost”, vi har rent fysisk, fordi vi spiller både weekend og midtuge for øjeblikket. Man er hele tiden indstillet på at spille kamp, så vi var skarpe, og det var rigtig godt at se, indleder Mathias Madsen umiddelbart efter slutfløjtet i Fælledhallen.

Cheftræneren glæder sig over, at holdet formåede at tage en kontrolleret sejr uden at bruge for mange kræfter.

- Vi sad på kampen fra start af, hvor de spillede syv mod seks, og det kostede dem fire gange i tomt mål. Vi bragte os foran med 6-2, hvilket gav en god bund, og derfra dækkede vi bare godt op, mens Jessica (Ryde, red.) fik alle 60 minutter og stod en god kamp. Ellers fik vi brugt hele bredden, og sammenholdt med at vi spillede roligt og var i kontrol, var det en rigtig god måde at få afviklet kampen på, siger Mathias Madsen.

Forud for mødet med Skanderborg havde han omtalt en kedelig tendens i holdet, hvor de mindre opgør ikke skabte tænding nok i spillerne. Det var ikke til at se denne onsdag aften.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med den mentale indstilling, jeg så. Vi havde talt om, at vi skulle “være der” lidt mere i kampene - særligt på udebane - mod ligaens mindre hold, og det var vi virkelig i første halvleg. Efter pausen holdt vi blot forsvaret kørende og tog den rimelig med ro offensivt, men da var der heller ikke nogen grund til, at vi skulle spille os helt ud og vinde med 20. På bundlinjen er jeg rigtig, rigtig godt tilfreds, slutter HIH-cheftræneren.

Næste opgave for Herning-Ikast Håndbold er på lørdag i EHF Cup-gruppespillet, hvor de tyske mestre fra SG Bietigheim besøger IBF Arena.
 

SE KAMPFAKTA