18.02.2020, 16:14 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Friske HIH-spillere klar til svær United-kamp

Onsdag aften spiller Herning-Ikast Håndbold ude mod Aarhus United.

 

For første gang i halvanden måned har Herning-Ikast Håndbold ikke haft kamp i weekenden. EHF Cup-gruppespillet er - med en førsteplads i Gruppe D i bagagen - en overstået affære for denne sæson, og endnu er der små to ugers pause, før den europæiske kvartfinale mod rumænske Gloria Bistrita står for døren.

Kamppausen er blevet brugt til at give spillerne et velfortjent pusterum.

- Vi spillede onsdag mod TTH, og herefter har de haft fri torsdag, fredag, lørdag og søndag. Når man har haft så lang en spidsbelastningsperiode, som vi har haft, hvor man har været sammen nærmest uafbrudt gennem seks uger, så er det vigtigt lige at kunne trække stikket og samle ny energi. Pigerne har stadig skullet lave fysisk træning på egen hånd, men det giver en frihed og en anden mental afkobling, at man ikke skal møde ind sammen med de andre. Jeg er sikker på, at det er med til at give os et løft frem til det næste stræk, vi har foran os før landsholdspausen, fortæller cheftræner Mathias Madsen.

Onsdag venter der kamp på ny. I Aarhus tager United imod i HTH Ligaen, og Madsen forventer et spændende og udfordrende opgør mod østjyderne, der lige nu indtager rækkens ottendeplads og dermed akkurat ligger til at komme med i slutspillet.

- United har præsteret rigtig fint igen i år. De holder et stabilt, godt niveau og har taget nogle flotte point, blandt andet ved at slå København på udebane og spille uafgjort hjemme mod Esbjerg. Det vidner om en god kvalitet i holdet, og det er vi selvfølgelig meget bevidste om. Jeg forventer en svær kamp, men hvor vi forhåbentlig trækker os sejrrigt ud; det plejer at være nogle spændende og ofte tætte kampe mod Aarhus. Vi må nok kalde os favoritter, men det er en kamp, der kan gå begge veje, og vi ved, at det er et svært sted at spille. Desuden spiller de jo - ligesom os selv såmænd - for at sikre en slutspilsplads, så der er virkelig noget på spil for dem, og de vil gå benhårdt efter at slå os, siger Mathias Madsen videre og fremhæver et par af United-profilerne.

- Vi har nogle fokuspunkter omkring en lille håndfuld af deres spillere, der giver dem nogle spidskompetencer, som vi skal være dygtige til at sætte en stopper for. Helena Elver har været spændende at følge i det seneste års tid, hvor hun har været igennem en rigtig positiv udvikling rent spillemæssigt, så hende har vi stort fokus på. Også Julie Pontoppidan er en spiller, som vi har øje på, og så er Celine Lundbye altid god for en stærk præstation. De tre spillere skal vi virkelig være opmærksomme på. Derudover gør Heine Eriksen et rigtig godt stykke arbejde, og det virker til, at der virkelig er harmoni på holdet, og at de kollektivt er robuste. Nu er det vores opgave at få smidt lidt grus i den sikkerhed, og det synes jeg, at vi har rimelig gode forudsætninger for, slutter HIH-cheftræneren.

Alle enhjørningerne er kampklar, og Mathias Madsen og Anders Friis tager derfor 16 friske og velafkoblede spillere med til Ceres Park, hvor opgøret spilles i Hal 1 onsdag aften kl. 19.