07.02.2019, 13:43 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Fokus, forberedelse og hårdt arbejde

Cheftrænerens eftertanker oven på storsejren over Viborg HK.

 

Han sætter sig forsigtigt ned. Ansigtsudtrykket er en smule anstrengt. Ryggen driller. Under kampen var det intet problem, da var al opmærksomhed et helt andet sted, men nu er der atter ro på. Kristian Kristensen glæder sig over sit mandskabs præstation. Meget endda. Onsdag aften løb de arvefjenderne fra Viborg fuldstændigt over ende på en fremragende første halvleg. Men han er heller ikke typen, der glæder sig alt for længe. Armene skal ned igen. Fokus skal justeres ind. Næste opgave.

 

Før storsejren på 34-21 slippes helt, beder vi ham sætte ord på kampen. Nedtakt. Eftertanker. Cheftræneren funderer i et øjeblik over sine første ord.

 

- Det er noget nær det mest perfekte, jeg har set i min tid heroppe… Og vi har alligevel spillet meget god håndbold efterhånden, siger den 44-årige træner med et smil.

 

Den seriøse mine falder dog straks over hans ansigt på ny, mens kampforløbet ruller på nethinden.

 

- Det helt springende punkt - det allermest positive - er, at vi leverer på højt niveau i alle fire faser af spillet: Defensiven, herunder målvogteren, kontradelen, stationært angreb og vores returløb. Det sad alt sammen lige i skabet i første halvleg, og derfor tromler vi Viborg fuldstændigt over, fortæller han videre.

 

[Spørgsmål] “Ét er, at I leverer i alle fire faser af spillet - men hvad gør, at alle disse elementer smeltede så eminent sammen, som det var tilfældet?”

 

Endnu engang tænker Kristian Kristensen i en lille håndfuld sekunder, før han svarer roligt og velovervejet.

 

- Den korte historie er, at det handler om fokus… om forberedelse… og om hårdt arbejde. Og det har pigerne leveret.

 

- Man skal være indstillet på at gå i krig, og det var vi - alle mand. Det er punkt ét. Punkt to handler om, at vores forberedelse har været god, og vi har været meget fokuserede. Det betød også, at Viborg ikke bragte noget, som vi ikke kunne håndtere. Det er man jo af og til udsat for i sportens verden. Man kan også komme ud for, at modstanderne ganske enkelt bare er så gode til det, de kan, at det overrumpler én. Men intet af dette var tilfældet, så derfor fik vi hurtigt overhånden, særligt defensivt, og kunne løbe kontra, hvilket vi bare er blevet bedre og bedre til, som sæsonen er skredet frem. Når vi samtidig krydrer det med så disciplineret angrebsspil, så er det svært at have med at gøre, siger Kristian Kristensen.

 

Det bedste svar til omgivelserne

Den knusende sejr over ærkerivalerne kom blot tre dage efter, at Herning-Ikast Håndbold selv var offer for et opgør med de omvendte fortegn. Her fik midtjyderne ørerne i en ungarsk maskine og tabte hjemme med 22-34 i EHF Cup-kampen om gruppe B’s førsteplads. Derfor var det ekstravigtigt at signalere, at søndagens sammenbrud ikke er et retvisende udtryk for holdets tilstand.

 

- Denne verden er sort og hvid. Senest havde vi en forfærdelig kamp mod Siófok, og derfor er jeg glad for, at vi fik skudt alle skeptikere helt tilbage i sofaen. Vi fik vist, at der skal mere til at ryste os. Sandheden er jo, at vi havde spillet seks fremragende kampe i træk, da vi mødte et vanvittigt godt Siófok-hold, som potentielt vinder turneringen og nok burde ligge i Champions League. Dette var det bedste svar, vi kunne give til både os selv og vores omgivelser, og det gør mig mega glad. Jeg er fandeme stolt af pigerne, og det skal man huske at nyde.

 

Men ikke alt for længe. Armene skal ned igen. Fokus skal justeres ind. Næste opgave.