14.01.2020, 18:48 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Før lokalbrag: HIH-pigerne er skarpe

De danske pokalvindere tog senest fra Rusland med en overbevisende sejr. Onsdag tager de imod Silkeborg-Voel i HTH Ligaen.

 

Hjemvendt fra Tolyatti i det vestlige Rusland, hvor holdet besejrede Lada, tager Herning-Ikast Håndbold onsdag aften imod liga- og lokalrivalerne fra Silkeborg-Voel KFUM.

Enhjørningerne har revanche til gode efter nederlag i det omvendte opgør først på sæsonen, men vigtigst er det at få point til det samlede regnskab.

- På hjemmebane er kravet altid sejr, uanset hvem i ligaen vi møder. Så er det klart, at der også er lidt ekstra på spil i et lokalopgør, men det vil altid være sekundært. Det vigtigste er de to point til tabellen, og dem skal vi have, for særligt på hjemmebane skal vi være bedre end Silkeborg-Voel, siger cheftræner for Herning-Ikast Håndbold, Mathias Madsen, der dog har stor respekt for onsdagens modstander og for sin trænerkollegas arbejde.

- Voel har spillet en flot sæson, og de ligger nummer fem a point med os. Jakob Andreasen har gjort det rigtig godt, og han har fået rigtig meget ud af sit mandskab, synes jeg. De er dygtige i deres førstefase, især omkring Hege (Wahlquist, red.) ude på venstre fløj. Der har de god speed, og det er selvfølgelig noget, vi er opmærksomme på. Derudover er det tydeligt, at de har fået løftet målmandsposten, og det er også medvirkende til, at de er med oppe i den sjove ende af tabellen, fortæller Mathias Madsen med hentydning til den svenske landsholdskeeper, Filippa Idehn, der kom til Silkeborg-Voel i sommers.

Stærk periode og skarp form
Med to sejre i Santander Final4 kunne Herning-Ikast Håndbold kalde sig pokalmestre efter finalen mod Odense, og siden har holdet vundet begge sine første kampe i EHF Cup-gruppespillet. Dertil er det blevet til hjemmesejr over Horsens og et point i København. Mathias Madsen glæder sig over den nuværende form.

- Vi er inde i en rigtig stærk periode både spille- og resultatmæssigt. Siden pausen i forbindelse med VM har vi spillet seks kampe, hvoraf vi har taget fem sejre og spillet en enkelt uafgjort. Det er vi meget tilfredse med, og den form skal vi blive ved med at bygge videre på. Jeg synes, vi ser rigtig, rigtig skarpe ud. Nu skal vi bygge videre på den kæmpe præstation, vi leverede i Rusland, hvor rigtig mange spillere spillede virkelig, virkelig godt. Kan vi levere sådan en stabil og god indsats mod Voel, så henter vi også en sejr mod dem, lyder det slutteligt fra Mathias Madsen.

Med kampstart allerede kl. 18:30 kan man snildt nå hjem til håndboldherrernes kamp mod Rusland, der fløjtes i gang kl. 20:30.

>> KØB BILLET >>